torsdag 6. desember 2018

Mine sterke sider eksempler

En grunnregel du bør huske på hver gang du kommer med påstander om din egen kompetanse, er å underbygge det du sier med konkrete eksempler. Begynn med å svare direkte hva dine sterke sider er, for så å lage en naturlig overgang til en historie som demonstrerer de aktuelle egenskapene eller ferdighetene. Spørsmål om hva som er dine svake sider er svært vanlig i. Jeg tror ikke det er noen svakhet som går ut over mine evner til å. Her er eksempler.

På karrierenettstedet Wetfeet. Og har du vært lat, rigid og rotete i alle jobber du har hatt, eller har dette variert? Hvis du blir spurt om dine sterke og svake sider. Mine sterke sider er, eh, at jeg er effektiv, (kremt) og sosial, sa du under jobbintervjuet med personalsjefen på jobben du har søkt på. Omformuler spørsmålet til områder du mener du kan utvikle deg på.


Når du nevner en svakhet, er det viktig å gi eksempler på situasjoner på arbeidsplassen der du har møtt problemer på grunn av dette. Tenk igjennom om du har eksempler på hvordan du har brukt dine sterke sider i jobbsammenheng, så du er bevisst på hva du er god til.

Hva er dine sterke sider ? Eksemplene her kan skille deg fra øvrige kandidater. Jeg kan godt fortelle mine positive sider uten problem. Feks jeg er ærlig, godt humør, faglig god ovs. Men jeg kan vel ikke si at jeg er sta, sur, kritisk, krangelaktig av og til ovs. Huff syns det er vanskelig å fortelle de negative sidene mine , for dem har jeg definit.


Vi har alle dårlige sider. Når det spørres etter dårlige sider på intervju, er det for at søkeren skal vise at han har selvinnsikt nok til å se at han har disse. Skal på jobbintervju nå 8. Har tenkt å si at mine svaker sider er at jeg kan virke litt usikker, og forhører meg med kollegaer før en avgjørelse fordi jeg verdsetter deres mening.


Jeg har litt vansker med å stole på egne talenter, men tidligere arbeidserfaringer har vist at jeg burde stole mer på mine ferdigheter. Greieste svaret er å si at det ikke er opp til en selv å vurdere seg selv. Du får ringe å høre med mine referanser om jeg har noen negative sider.


På den måten unngår du hele spørsmålet. Arbeidsgiver vil jo sjekke opp referanser uansett. Så den vil jo komme med i prossessen.

Gå nøye igjennom listen og lag en prioritering med en kort begrunnelse for hver sterk side. Når du har funnet dine fem sterkeste sider , forsøk å rangere dem i listen under. Gjennom denne øvelsen vil du bli bedre kjent med dine sterke sider , og du kan underbygge disse med konkrete eksempler og historier. Innrøm en feil eller tre.


Men pakk den eller dem godt inn - og pek også på ting du gjør for å arbeide aktivt med dine svakeste sider - og nevn gjerne eksempler på tiltak du har satt i gang. Pek også på situasjoner hvor de faktisk kan komme til nytte. Jeg leter etter en ny type jobb, men vet ikke helt hva jeg har lyst til og kjenner ikke til hva som er mine sterke eller svake sider. Hilsen 50-åring med mye å gi.


Du bør velge noen svake sider som kanskje kan vekke litt latter, og som dreier seg om helt andre ting enn jobben. Nøytraliser dine svake sider - Alle har sterke og svake sider. Poenget med å presentere de svake, er at du reflekterer over og beskriver hvordan du nøytraliserer dem. Du kan for eksempel si at jeg er egentlig ikke strukturert som person, men jeg har gode rutiner, og her er noen eksempler på det. Blir du lett stresset?


Foretrekker du faste rutiner, eller må det være nye oppgaver hele tiden? Hvilke arbeidsoppgaver trives du best med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg