tirsdag 18. desember 2018

Grøtete avføring barn

Forstoppelse hos barn. Det er et sensitivt område, og mange barn har fått dårlige og traumatiserende opplevelser av å få klyster, sier hun, og legger til at for å gi et lite barn klyster i endetarmen må ofte helsepersonell og voksne holde fast. Avføring hos barn som får morsmelk. Hos morsmelkernærte barn er gjerne avføringen de første 1-uker hyppig, grønnlig, løs og noe slimet.


Enkelte spedbarn har i lengre tid slik avføring , men de fleste får etter kort tid den typiske brystbarns-avføringen som er gul og salveaktig og lukter behagelig surt. Hvis det derimot kommer friskt blod som drypper ned i do etter avføring og farger toalettpapiret skyldes. Kommer det mye avføring på en gang og den er grøtete ,. Hvis det skjer endringer i dette mønsteret kan det være et tegn på at noe er galt. Spedbarn kan ha avføring ganger daglig eller et par ganger i uken og likevel ligge innenfor det normale. Konsistensen på avføringen er også viktig.


Løs avføring hos barn er ofte forårsaket av infeksjoner og mage virus som rotavirus og matintoleranse og allergier. Jeg er ei jente på 24år,som har et mageproblem som plager meg veldig. Kronisk løs avføring hos barn er vanligvis ikke.


Jeg har veldig mye luft i magen,de dagene det er værst har jeg også en del slim i avføringen,(noen ganger har det sett ut som skum)Har også en følelse av at magen skummer eller at allt i magen er flytende væske. Sammenlignet med spedbarnsbæsj er den ikke så gul, har ikkke den søte lukten (lukter faktisk ganske sterkt på en måte), og ikke så grøtete som spedbarnsbæsjen. Vanskelig å forklare synes jeg. Tilstedeværelsen av grøtete avføring hos et barn av en hvilken som helst alder regnes ikke som hovedsymptom for noen sykdom, dersom det ikke finnes andre symptomer. På forskjellige stadier av livet behandles en uformet cal annerledes.


I de første tre dagene etter fødselen har babyen en mekoniumutladning. Gul: Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki. Svart: Om avføringen din er svart bør du kontakte lege, da det kan være blødninger høyt oppe i tarmsystemet. Det kan også skyldes det du har spist eller drukket, da jern og rødvin påvirker fargen på avføringen. Er du over år, er det faktisk nødvendig.


Hvordan behandles kreft i tykktarm og endetarm? Gul avføring kan muligens indikere at det er mer fett enn vanlig i avføring , noe som gjerne er assosiert med galleproblemer. Tarm infeksjoner som kan føre til kroniske løs avføring hos barn kan være et resultat av bakterier som Salmonella eller E. Rotavirus, en av de vanligste årsakene til kronisk løs avføring hos barn , er svært smittsom og ifølge Dr. Jim Sears M kan føre til vann, illeluktende, brun eller grønn diaré som kan vare fra tre til fire. Noe jeg bør tenke på?


Noen som kanskje kan tenke seg hva det kan være? Tre-fire bleier med slik LYS bæsj de siste dagene. Ikke mye avføring , siden barnet spiser svært lite. Drikker noe, men spiser maks et lite målltid om dagen).


Og selv om vi helst ikke vil prate om det, er problemer med fordøyelse, tarmer og avføring alt annet en hyggelig når det oppstår. Gode råd til hvordan man får en perfekt avføring er liksom ikke noe man spør kollegaer om i lunsjen. Det finnes mange måter å sjekke helsetilstanden sin på.


En stund har avføringen min vært slimete. Altså, etter tørk blir papiret liksom gulfarget, og ofte følger det med en del slim. Det er også gulfarget uten at det følger med slim). Tror ikke slimet kommer fra skjeden - da dette bare skjer etter nr 2. Idag oppdaget jeg et fettete lag på toppen i to. I går var bleien nesten tørr på morgenen, men etter det har hun bare hatt bæsjebeleier så jeg vet ikke hvor mye hun tisser.


Grøtete avføring barn

Poden her på år har flere løse bleier enn faste (ikke ren diaré, mer grøtete ). Løs mage og allergi hos barn. Men har heldigvis dru. Var en del grønt i begynnelsen for så å gå over til sennepsgul.


Varierer mellom tynn sprutbæsj og litt mer grøtet. Blitt mer grøtete etterhvert (er uker). Mine to andre har hatt lik avføring så tidlig. Storebror hadde melkeprotein allergi.


Han begynte å få symptomer rundt 6-uker, han ble forstoppet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg