fredag 14. desember 2018

Jordbær allergi barn

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Jordbær kan forårsake allergisk reaksjon (kryssreaksjon), men jordbær kan også føre til en form for intoleranse som særlig barn får, etter å ha spise store mengder jordbær.

Noen reagerer på frukt og bær som finnes i juice. Dette dreier seg hovedsakelig om intoleranse-reaksjoner. Spørsmål: Jeg fikk nylig utslett etter å ha spist jordbær. Dagen etter var kløen og prikkene borte. Da spiste jeg jordbær på nytt og fikk en kraftigere reaksjon med hovne lepper i tillegg til røde flekker og kraftig kløe på kroppen.


Tidligere har jeg ikke reagert på jordbær , men jeg er litt allergisk mot bjørkepollen. Hvordan reagerte de? Jenta mi på fikk en allergisk reaskjon etter å ha spist jordbær.


Hun hovnet opp på leppene, spesielt overleppa. Hun var også litt hoven i halsen i tilegg til noen prikker rundt munnen. Var på legevakten og fikk tabletter for å. Soyabønner, sesamfrø, tomater og jordbær kan også gi allergiske reaksjoner hos noen.


Symptomene kan komme med en gang eller vise seg etter en stund. Barn med allergi kan i tidlig alder læres til å velge alternativ. Barn som har en sulfitt allergi vil være allergisk mot matvarer som potetgull, tørket frukt og hermetisert grønnsaker.


Effekter av en sulfitt allergi hos barn inkluderer utslett, kramper og hodepine. Slapphet hos barn er viktig å ta på alvor og å få grundig undersøkt hos lege.

Dersom barn har alvorlige reaksjoner, kan de gå inn i anafylaktisk sjokk. Hos små barn er allergi mot melkeprotein, egg, nøtter, belgfrukter, fisk og skalldyr de vanligste. Hos eldre barn og voksne er allergi mot nøtter, gulrot, epler, pærer og andre steinfrukter samt skalldyr de vanligste typene. Det er ikke uvanlig at allergiprøver slår ut positivt på soya når man har allergi mot peanøtter eller gresspollen (kryss-sensibilisering).


Dette innebærer imidlertid sjelden en reell soyaallergi. Frukt, bær og grønnsaker. Særlig barn kan reagere på tomat, sitrusfrukter (f.eks. mandarin og appelsin), kiwi, rød paprika og jordbær. Mange får symptomer fra flere organer samtidig, og det skjer særlig ved sterke allergireaksjoner og ofte hos barn.


Alvorligst og mest fryktet av disse er allergisk sjokk (anafylaksi). Allergi mot egg er den nest vanligste allergien hos små barn , og på lik linje med melk, en allergi de fleste vokser av seg. Toleransegrensen varierer, men enkelte er så sensitive at de reagerer på egg i damp og rester av eggprotein på bestikk som har vært vasket. Både eggehvite og eggeplomme kan gi reaksjon. De fleste barn har milde plager, men noen barn kan ha betydelige plager.


Allergi er en tilstand som skyldes overømfindtlighet (hypersensitivitet) overfor stoffer som vi spiser, puster inn, får på øynene, får injisert gjennom sprøyte eller som kommer i kontakt med huden. En familiehistorie av allergi , eksem eller astma øker sjansene for at du kan få matallergi. Men noen ganger vokser barn allergi. Fellesforum Anonymforum - Skravle. Noen ganger er dette enkelt (eks. barnet reagerer kun på jordbær ), andre ganger må man grundig til verks for å unngå at barnet får i seg matvaren (eks. melk - det er utrolig hvor mange matvarer som inneholder dette!) Heldigvis blir de fleste matallergiske barn mindre følsomme med årene, men i blant varer allergien resten av livet.


Mange av disse plagene vokser barnet av seg, gjerne før 7-årsalderen. Har barnet ditt eksem, kan det også få ikke-allergiske overfølsomhetsreaksjoner overfor sitrusfrukter, jordbær og tomater. For barn under år er det vanligst med allergi mot fisk, nøtter, peanøtter, egg og melk, forteller Anna Bistrup, rådgiver helsefag ved Astma- og allergiforbundet.


Helle Grøttum, sykepleier og generalsekretær ved LHL astma og allergi , kan samtidig fortelle at det hos større barn og voksne er peanøtter og trenøtter som topper statistikken. Behandling av matallergi innebærer å unngå aktuelle matvarer i kostholdet. Du må holde deg unna matvaren så lenge allergien er til stede.


Det er derfor viktig å revurdere diagnosen regelmessig, for å unngå unødvendige dietter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg