fredag 21. desember 2018

Dagpenger og jobb

Finn din drømmejobb i dag. Den vanlige arbeidstiden din er den arbeidstiden du hadde før du ble helt eller delvis arbeidsledig. Vanlig arbeidstid brukes for å beregne om du har rett på dagpenger , og hvor mye dagpenger som blir utbetalt i hver meldekortperiode.


Dersom vennen din har fått beskjed om at han ikke vil få utbetaling om han jobber over 1timer så gjelder det for begge ukene - altså hele meldeperioden. Vær obs på at om han leverer meldekort på rad uten utbetaling pga for mye jobb vil han falle ut av systemet og må søke gjenopptak av dagpenger.

Dagpenger skal gi deg som har blitt arbeidsledig økonomisk støtte mens du søker jobber. Dagpenger når du er permittert Du kan ha rett til dagpenger når du er permittert. I tillegg til de vanlige reglene om dagpenger , gjelder noen egne regler for deg som er permittert. Dagpenger er en ytelse fra folketrygden som gir delvis dekning for bortfall av inntekt under arbeidsløshet. Det er en støtte til livsopphol og ytelsen utbetales for hver dag man har oppfylt de vilkårene som stilles for å ha rett til den.


Når du jobber deltid kan du jobbe 4 deltid og få dagpenger , men de trekker deg for de timene du har jobbet , så ikke noe at du får dobbelt opp for den tiden. Les mer om kalkulatoren under. Kalkulatoren er utviklet av smartepenger.

Se oversikten over alle kalkulatorene på Nettavisen. Nå har han fått seg jobb som bussjåfør, men i en periode etter oppsigelsen gikk han arbeidsledig og mottok dagpenger fra Nav. Like før jul i fjor fikk han tilbud om en jobb som taxisjåfør gjennom Nav.


Har du mistet jobben og søker om dagpenger , er det slett ikke sikkert at du ønsker å flytte til et annet sted med bedre jobbmuligheter, eller å søke jobber innen et annet yrke. Men dét må du krysse ja på i søknaden. For å motta dagpenger , må du være såkalt reell arbeidssøker. Grensa går faktisk akkurat på , dvs jobber man eller mer så mister man retten til dagpenger. Ganske teit, i og med at man som arb.


Og hvis jeg har det, trenger jeg bare å søke? Jeg vet at det er mulig å ha en annen jobb ved siden av, og det fins utallige mange muligheter med butikkjobber, men jeg passer bare rett og slett ikke inn i slike jobber og er rett og slett altfor glad i den jobben jeg har nå. Jeg håper dere kan svare meg på dette. Jeg er sykmeldt og kommer til å være det en stund.


Jeg ønsker ikke å fortsette i jobben min, og vil gjerne si opp. Når oppsigelsesperioden er over, går jeg over på dagpenger , eller fortsetter sykepengene og hva blir de i tilfelle beregnet utifra? Dagpenger er ment å delvis erstatte bortfall av arbeidsinntekt for å sikre deg inntekt i den tiden det tar deg å få nytt arbeid.


Regn ut selv hva du får i dagpenger med Dagpengekalkulatoren.

Søk etter ledige stillinger. De fleste vilkårene går greit å forholde seg til dersom du er nyutdannet og arbeidsledig. Dersom du er fulltidsstudent, forventes det at du bruker rundt timer i uken på studiene dine, noe som ikke åpner for mye jobb ved siden av. Problemet oppstår i møte med inntekt.


Har du søkt om fullt lån og stipend fra Lånekassen som heltidsstudent utgjør dette 51. Hvis du får arbei er syk eller har annen aktivitet som ellers ville ført til at du ikke fikk dagpenger i en gitt periode, blir ventetiden tilsvarende forlenget. Jeg sa opp min stilling pga. Jeg får sluttattest, hvor dette selvfølgelig ikke fremgår. Dokumentasjonskravene er større enn med dagpenger , og du vil sannsynligvis forventes å kunne dokumentere både (tidligere og eventuelt nåværende) inntekt og formue, samt utgifter til bolig og øvrige tjenester.


Behandlingstiden kan variere, og avhenger av hvor akutt behovet er. Du må oppfylle vilkårene for å motta dagpenger. Ola er år og arbeider samtidig som han tar ut fleksibel alderspensjon.


Han blir akutt syk, og må sykmelde seg over en lengre periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg