tirsdag 18. desember 2018

Referanser etter intervju

Hvorfor burde arbeidsgiver velge akkurat deg? Her har vi noen tips til deg. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Hva med referanser fra nåværende jobb?


De fleste ønsker ikke å signalisere overfor sin nye arbeidsgiver at de ser seg om etter ny jobb. Derfor er det ikke vanlig å oppgi sin nåværende leder som referanse. Mange ønsker heller ikke å oppgi andre i bedriften som referanser , av samme årsak. Ikke hi, men jeg undres: Kontakter du dem før intervju ? Jeg skal på jobbintervju på Onsdag, og fikk en bekreftelse på avtalen oversendt på mail. Der står det også Husk å ha klar detaljene til to referanser som du har avklart på forhånd at vi kan kontakte.


Sjekk dem, men be i tillegg om en eller to til hvis det er mulig. Spør etter referanser fra arbeidsforhold som er nære i ti og nære i innhold – om mulig. Du bør ha minst to referanser , gjerne flere. Forbered de spørsmål som du vil stille like nøye som når du gjennomførte intervjuet.


Arbeidsgivere etterspør ofte referanser fra tidligere jobber, når de skal ansette. På overflaten virker dette som en god måte å få innsikt i hvordan kandidaten er som kollega og ansatt. Men i virkeligheten sier en god referanse svært lite, forteller spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, Rudi Myrvang.


Etter intervjuet hadde jeg kontaktet referansene mine og informert om at jeg hadde vært på intervju , og at de kunne blir kontaktet. Og det er vanlig å kontakte referanser før avgjørelsen er tatt, i alle fall. Det er mange som glemmer hvor viktig referanser er, og at de kan forfølge deg senere i livet. Sørg alltid for å stå på helt til siste slutt i jobben din, uansett hvor ferdig du er, eller hvor uenig du er med sjefen.


Referanser er veldig viktig. Lykke til med jakten på gode referanser. Søk etter produkter og tjenester med. Gode referanser kan være en avgjørende faktor for å sikre.


Det er sjeldent aktuelt å ringe referanser før man har hatt en kandidat til intervju. Denne kan du heller gjøre klar i en annen versjon av CV-en, eller på et eget ark, og ta med deg når du får et intervju. En CV skal være så presis som mulig.


Referanser etter intervju

Etter noen dager får du som regel en telefon eller et skriftlig svar på om du har fått jobben eller ikke. Om du ikke har fått jobben, kan det være lurt å spørre hvorfor, slik at du kan vite om det er noe du kan huske på til neste gang du skal i et intervju. Først velger du aktuelle kandidater til intervju basert på CV, attester og vitnemål.


Deretter gjennomfører du screeningintervju for å kartlegge kompetanse, samt avdekke motivasjon og egnethet til stillingen. Det er først når du har kommet i sluttrunden av rekrutteringsprosessen at du skal sjekke referanser på finalekandidatene. Adecco advarer videre mot å oppgi kolleger som referanser uten å samtidig oppgi tidligere ledere som referanser , fordi det kan stilles spørsmål om hvorfor du har utelatt disse nøkkelpersonene. Har du hatt mange jobber og verv kan det være fristene å ramse opp den ene referansen etter den andre.


Referanser etter intervju

De færrest ansetter noen etter kun ett intervju. Regelen er derfor enkel: Blir du innkalt til intervju nummer to, har du gjort en god figur i det første intervjuet. Du blir ikke bedt om å oppgi referanser hvis ikke arbeidsgiveren er interessert. Du blir kalt inn til intervju med én gang, gjennomfører det noen dager etter , og blir behandlet som en dronning. Plutselig stanser det helt opp.


Det kan bety at bedrifter intervjuer andre kandidater, fordi du ikke oppfylte alle kravene og de må lete etter noen bedre. Det er mye bedre at du bare skriver i søknaden at referanser oppgis på forespørsel. Da kan du fortelle om referansene dine når du kommer på et eventuelt intervju , sier Bente Johansen i Manpower. Ikke oppgi referanser før etter at du har vært på intervju. Jeg ringer alltid til referanser etter et annengangsintervju, og kun til den aktuelle kandidaten.


Referanser etter intervju

Som en slags siste kontroll, på en måte. Dersom personen får dårlige referanser , så vil man jo da revurdere beslutningen. Har aldri hørt om noen som ringer referanser før intervju , nei?


Reglementet synes for øvrig å forutsette at innhenting av referanser først er aktuelt etter gjennomført intervju.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg