mandag 3. desember 2018

Hvordan slutte å amme 1 åring

Finn laveste nettpris her. Er du usikker på hvordan du skal gå frem, får du en trinn for trinn-guide som kan hjelpe deg på veien mot ammestopp: 1. Sett et tidspunkt for når avvenningen skal starte, for eksempel om en uke. Da får du tid til å nyte den siste tiden og venne deg til tanken, er rådet fra den danske foreldrenettsiden Vores børn. Det er bare du og barnet som avgjør når det er på tide å slutte.


Hvordan slutter jeg å amme ? Når du har bestemt deg for å slutte å amme , så vil metoden være avhengig av mange faktorer, blant annet alderen på barnet, hvor stor melkeproduksjon du har, og hva som er årsaken til avvenningen. En god ammeslutt kan kanskje være like viktig som en god ammestart, men hvordan slutter man å amme ? Kanskje barnet plutselig er for uinteressert i brystet, eller kanskje du ønsker å slutte av praktiske årsaker. Gro Nylander og ammehjelpen gir deg her gode råd for skånsom ammeslutt. Klarer ikke å slutte med nattamming!


Morsmelken slutter ikke å være gunstig, og barnets behov for nærhet og bekreftelse forsvinner ikke, selv om barnet blir eldre! Grunnen til at jeg ønsker å slutte å amme nå er , Det er et problem at hun er så avhenig av meg på kveld. Hvor går grensen mellom overgrep og mat? Er oppe ganger pr. Dette begynner virkelig å ta på.


Han begynner på førskolen, og vi kan da ikke fortsette med dette. Han drar opp genseren min på kjøpesen. Er det unormalt å amme en 2- åring ? Se for deg at andre skulle fortelle deg hvor lenge det er greit å feire bursdagen din. Eller hvor gammel du må være når du gifter deg.


Eller insistere på at det finnes en alder som passer for alle for når du får barn, debuterer seksuelt eller kjøper din første leilighet. Håndmelking kan være veldig tungt for noen, så hvis hun skal slutte å amme uten å trappe ned kan pumpe være en god løsning for å unngå brystbetennelse. Melkeproduksjonen styres av etterspørsel. Så lenge etterspørselen (=uttaket av melk) går ne vil produksjonen gå ned. Nøyaktig hvordan melken tas ut er ikke så viktig.


Festoppskrift: amme like før du går på fest, og så vente med å amme igjen til neste dag når promillen er ute av blodet. Da er den også ute av melken, uten pumping. Da Arman var måneder gammel, måtte moren slutte å amme ham. Blodtrykket mitt har blitt verre, og jeg blir veldig fort sliten nå.


Men noe må hun jo drikke og av hva. Bare slutter jeg å gi pupp? Må jo få spreng etterhvert- pumpe? Sett deg ned og snakk med din mann, ikke gjør dette til en kamp mellom dere to men prøv å finne ut hvordan dere kan gjøre det best for familien som helhet.


Du trenger ikke nødvendigvis slutte helt å amme heller, du kan også vurdere en mellomting med både amming og erstatning. Jeg er bekymret for Arman. Barn sover først en min med påfølgende min sykel, dette utgjør timer og resulterer spesielt i amme behov kl 0 og for de som legges på kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg