torsdag 28. juli 2016

Abscess bryst

Brystet kan være spent og eventuelt glinsende, og huden kan skalle litt av. Men du kan også ha en brystbyll uten slike symptomer, dersom den ligger dypt i brystet. Du kan føle deg syk og ha feber, men du kan også ha abscess uten å ha særlig feber.


Eller så kan du ha feber som kommer og går. Ta kontakt med lege dersom du mistenker abscess. Et bryst abscess er en infeksjon i brystet som utvikler seg fra bryst betennelse (mastitt) og danner en pus fylt lomme kjent som en abscess.

Man må alltid være oppmerksom på resistenser i brystet og ved tvil utrede disse videre. Endrer for eksempel resistensen karakter (blir myk) etter amming eller ikke? En slik abscess er et hulrom med bakterier og dødt brystvev. Selv ikke antibiotikaen kommer til for å ta knekken på bakteriene i abscessen, det er derfor nødvendig med drenasje dersom det skulle oppstå en brystabscess.


Ved mistanke om bryst abscess vil du ofte bli sendt til sykehus hvor man utfører ultralyd av brystet. En bryst abscess er en infeksjon i brystet som utvikler seg fra brystbetennelse (mastitt) og danner en pus fylt lomme kjent som en abscess. En abscess er et hulrom som fylles med puss som følge av en sterk betennelse.


Hvis barnet nekter å die fra det betente brystet eller hvis det er for smertefullt, kan du bruke en pumpe for å fjerne melken. Så abscess i brystet behøver ikke nødvendigvis bety at man har feber eller nedsatt almenntilstand.

Men vondt i puppen gjør det uansett! Min abscess lå langt inne i brystet , og jeg ble bare litt rød på huden i området rundt. En byll ( abscess ) er betegnelsen for en infeksjon, som regel med bakterien Staphylococcus aureus, hvor det har samlet seg verk (puss). Huden på brystet blir har rød og hoven.


I tillegg får mange feber, frysninger og hodepine. Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten behandling, kan det også utvikle seg en såkalt brystbyll ( abscess ). Dette er en ansamling av puss i et hulrom. Brystet vil da være hovent, og du kan kjenne en øm kul inne i brystet.


Vil du sitere denne artikkelen? Abscess er det samme som byll. Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Langelan Tor. En abscess med puss fylte svelling i et ikke-pre-eksisterende hulrom, som kan forebygge og har kommet fram overalt av betennelse - en bakterieinfeksjon.


Bryst abscess er en smertefull komplikasjon av brystbetennelse ( mastitt). Som med betennelsen i brystet , er det forårsakende middelet vanligvis Staphylococcus aureus, som vanligvis overføres fra baby til mor under amming. Sammenligner subareolar bryst abscess til mastitt.


Hvis ikke behandlet, kan mastitt føre til abscesser i. Mastitt kan oppstå når en melkkanal blir plugget. De fleste abscesser vises like under hudlaget.

Brystbryst er vanligvis opptatt av kvinner i alderen til år, spesielt hos mødre som ammer. Ved brystbetennelse kan brystet bli rødt, varmt, hovent og smertefullt. Du kan få feber og en influensalignende følelse i kroppen.


Hyppig tømming av brystet i ett døgn er førstevalget som behandling av brystbetennelse. Det gikk greit, de prøvde å suge ut litt puss men det var så tykt så de fikk lite ut, men ble mye verre til i dag så måtte inn igjen,idag fikk de ut mye mer. Har time igjen i morgen, så håper de får tatt det siste.


Er så lei av å ha vondt, å ikke vil mini ta mat fra det brystet heller. Kvinnen skal henvises til mammografi eller trippeltest ved den minste mistanke. Symptomer på lunge abscess forsvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg