fredag 22. juli 2016

Smerter i brystet venstre side

Av og til med utstråling til en eller begge armer, hals eller underkjeve. Symptomene er ofte kvalme, tungpust og blek, klam hud. Smerter i venstre side av brystet har svært sjelden noe med hjertesmerter å gjøre, da vil som oftest vondten sitte et annet ste mer under brystbenet. Hele brystkassen består av skjelett og muskulatur, som dekker over lunger og hjerte, bl.


Det vil si at smerter i brystområdet svært ofte vil kunne være forårsaket av nettopp muskelsmerter.

Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Smerter eller følelse av press, trykk, tyngdefølelse eller sammensnøring sentralt i brystet , eventuelt med utstråling til venstre skulder, armer, kjeve, hals eller øvre abdomen. Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse.


Brystsmerter fra muskel-skjelettsystemet (myalgier) er gjerne av stikkende karakter, og smertene er ofte lokalisert til venstre side av brystkassen. Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Brystsmerter er et symptom som ofte skaper stor angst, men mange av årsakene er ganske uskyldige.

Smerter i brystet er egentlig smerter i brystkassen, altså også smerter i ryggen, i siden og tildels i skuldrene. Smerter nederst i brystet kan være vanskelig å avgrense fra mavesmerter. Hva kommer brystsmerter av? Smerter som skriver seg fra hjertet, er trykkende og klemmende, vanligvis lokalisert under brystbeinet. Ifølge DiagnosisPro.


Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige.


Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. Mange opplever stor redsel for hjerteinfarkt når de kjenner smerter i brystet. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet.


Hvis du har ett eller flere av symptomene under, eller har høy risiko for hjertesykdom, bør du søke legehjelp. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte.


Gallesteinsanfall gir ofte plutselig innsettende smerter i høyre side av magen under ribbensbuen.

Kan også gi opphav til smerter strålende ut i brystet. Lungebetennelse og lungehinnebetennelse kan gi brystsmerter. Smerten forverres ofte når du hoster eller ved dyp innånding. Men også mere godartede sygdomme i maven og ryggen kan gøre ondt i brystet.


Du skal ringe til lægen med det samme, hvis smerterne i brystet opstår i forbindelse med fysisk aktivitet, hvis smerterne i brystet stråler ud i din venstre arm eller hvis smerterne i brystet er så kraftige, at du sveder og. Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. De aller fleste stikkende smerter i brystet skyldes smerter i muskulaturen mellom ribbeina.


Det vanlig er at smertene kommer ved bevegelse eller når man puster dypt inn, og man er ofte veldig øm når man klemmer på muskulaturen i brystkassen. Du kan lese litt om smerter i brystkassen her. Det finnes andre årsaker til at man har stikkende. Differensiere permanente smerter i venstre side kan bare være en lege ved hjelp av røntgenstråler i lungene, ryggsøylen.


Smerten under venstre skulderblad og hoste indikerer en mulig venstre sidet betennelse i lungen, som også manifesteres av følgende symptomer: Tørr, mindre våt hoste. Sterke, klemmende smerter ofte i et bånd rundt bryst. Hva skyldes smerter i brystet ? Funksjonsfeil eller hjertelidelse?


Smerter på grunn av funksjonsfeil i brystryggen og stram muskulatur, kan være intense og stikkende og forsterkes når man forandrer stilling. Generelt om smerter i brystet Smerter i bryst regionen skal alltid tas på alvor og ved mistanke om alvorlig sykdom ta straks kontakt med lege eller ring 113! Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss.


For omkring et års tid siden begyndte jeg at opleve smerter i venstre side af brystet. Jeg ignorede disse smerter , men med tiden er de blevet værre. Det forholder sig sådan nu, at smerterne går op i skulderen og starten af halsen, ligeledes ud i min venstre arm. Er det noen her som har hatt erfaringer med å ha smerter på venstre side av magen?


Er litt under brystet. Har også mye luft i magen og vet ikke om det kan være grunnen. Isåfall noen tips til å bli kvitt det.


Sliter en del med foretoppelse om dagen da magen kommer og går hele tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg