tirsdag 5. juli 2016

Telttur med barn hardangervidda

Her er det fint å ta med barn på tur. Hyttene ligger relativt nærme hverandre slik at dagene ikke blir for lange. Det ble en fantastisk opplevelse for både voksne og barn som vi gjerne deler! Frem til nå har barna vært med på kortere turer og vi var veldig spente på hvordan de ville oppleve en uke i telt.


Gi barna en god opplevelse ved å ta dem med på tur, gjerne med overnatting i telt. Det gjelder å velge riktig rute når du tar med barna på fottur i fjellet.

Det er gøy for både store og små! Turistforeningen har valgt ut ti ruter som de mener passer for barn som vil. Skal du på telttur , fjelltur eller hyttetur i sommer? Vi har laget en pakkeliste med de beste tipsene til turutstyr du trenger. Her finner du best pris på det beste turutstyret.


Man får plass til mye i en kano, og kommer seg et stykke avgårde uten å måtte bære. Det var litt om telttur med barn ! Mange fokuserer på at dette er bra for barna , og det er vanskelig å være uenig i det. Men jeg mener det er veldig bra for voksne å ha med barn også.

Barn kan lære oss utrulig mye. Vår har gitt meg en anna ro og tilstedeværelse. Grunnen til at du føler deg litt lost er kanskje at det egentlig ikke mangler noen ting for at dere skal kunne dra på fjelltur. Begynn med en hytte-til-hytte tur på feks hardangervidda i august, da er ofte været mest stabilt bra.


Kan være greit med forholdsvis korte dagsetapper om barna ikke er vant med å gå på tur. Jeg har ferie den 2uka i Juli og ut resten av Juli. Kjempe fint innlegg med mange gode tips! Likte tipset om å lage huske, det skal jeg prøve på neste telttur. Vi hadde vår første kanotur med barn nå i pinsehelgen og det ble en veldig positiv erfaring og vi gleder oss masse til neste tur.


Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Hvor mange av dere som reiser på telttur med barn har øvd hjemme først, enten innendørs eller utendørs? Ligget på liggeunderlagene og testet soveposen?


De første gangene kan det være vanskelig å få sovne i et telt – alt er spennende! Lyder, lys og ofte om sommeren, et varmt telt. Hardangervidda strekker seg over et stort område, og er Nord-Europas største fjellplatå. Opp med lavvo, frem med primus, å fyre den opp!


Men jeg har vel kun vært mest rundt vikbekkfjellene, og har da parkert rundt synken.

Det å ha barn på telttur er ingen spøk, men også veldig koselig! Vi fylte dagen med bading, og lek i lyngen, god mat og en rolig dag! Sherpaer fra Nepal har bygd. Bare en helg til rådighet? Finse - Krækkja Haugastøl Denne turen har to relativt lange etapper, og krever derfor at du har vært på tur før.


Alle vanlige forstyrrelser er ryddet av veien og man er sammen og tilstede – helt på ekte ! Noen tenker kanskje at det å dra på telttur med småfolk krever masse utstyr, kunnskap, pågangsmot og tålmodighet. Les mer om dyreliv her. Innenfor nasjonalparken finner vi også er rikt planteliv og et dyre- og fugleliv med mange arter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg