mandag 4. juli 2016

Kremting og slim i halsen

Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Zoovillage - Premium brands! Gir nok mer klumpfølelse og svelgvansker enn kremting. Struma betyr at stoffskiftekjerelen i halsen er forstørret, og tilstanden kan gi utslag på blodprøver, samt synes på ultralyd. Mann år med halsproblematikk. Går fra å ha masse slim , er tykk i halsen , følelse av at noen klemmer til rundt halsen -til å være helt ok.


Kan skje fra en time til neste.

Kremter MASSE når han har diss anfallene. Vært slik ca ett år. Slim i halsen - kjerringråd. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang.


Noen opplever også å ha slim i halsen over lengre tid. Ofte kommer det i forbindelse med allergi. Noen får også slim i halsen etter et måltid eller ved trening.


En spirometri vil i så fall kunne bidra til å avdekke dette, og da er det først og fremst en astma jeg tenker på.

Mer sannsynlig er det at slimet sitter i halsen og ikke svelget. Det er vanskelig å kjenne forskjellen, fordi begge deler føles når man puster og begge hjelpes av kremting og hosting. Mange opplever å få mye slim i halsen etter å ha spist eller drukket mat, men det er ikke nødvendigvis all mat og drikke man reagerer på. En høy slimproduksjon fører ofte til sjenerende hosting og harking, noe som igjen vil slite på hals- og svelgsystemet.


Er det noen andre som har hatt det sånn? Det er spesielt ille etter jeg spiser noe som helst, men det går rett og slett ikke vekk nå. Blir bare sår i halsen av å kremte så mye og det hjelper ikke. Har også mye plager fra nesen. Snyter meg mange ganger daglig, det kan være opp mot ganger daglig fordi jeg føler aldri jeg får ut snuen skikkelig.


Det pleier også å renne ned i halsen og det kan ofte sette seg fast i drøvelen, noe jeg synes er veldig ubehagelig. Begynner å bli så lei nå. Det har blitt verre og verre, og det plager meg utrolig mye.


Det er som en klump av slim som sitter fast nedi halsen , og kribler og er helt ekkel. Det verste er at det blir MYE verre etter at jeg har. En sjelden gang skyldes plagene kreft i halsen. Er du redd for dette, bør du gå til lege og evt bli henvist videre til øre-nese-halslege.


Hva er symptomene på halskatarr? Symptomene på halskatarr kan være mange.

Noen føler tørrhet og andre har for mye slim i hals eller strupe. Men, har fortsatt problem med halsen , dvs. Men, dette merkes speislet godt etter at jeg har drukket alkohol. Plagene er da sterkere de første dagene, så avtar de gradvis, men forsvinner ikke helt.


Harking og kremting : årsak? Siden legen ikke hører noe og røntgen ikke viser noe tror jeg du har en kronisk halskatarr og bør få sjekket mandlene, eller sure oppstøt. Kok vannet og tilsett urtene. Dekk så hodet med et håndkle og begynn å inhalere det.


Gjenta flere ganger om dagen. Du kan også skylle nesegangen med en koksaltløsning som du kan kjøpe på apoteket. Om du er bekymret over slim i brystet og halsen skal du selvsagt kontakte en lege eller akutten. At det blir slim i halsen og kanskje ikke så mye andre steder, har nok med den direkte kontakten med maten å gjøre, sier han. Oppsamling av slim er et irriterende symptom som kan få deg til å føle deg svak og syk.


Dette symptomet er en forsvarsmekanisme mot virus og bakterier som påvirker luftveiene. Jeg går ofte og kremter pga slim i halsen og har i den seinere tid kommet frem til at dette ikke er så lurt. Lommelegen sier: Du kan forsøke en kur med syrenøytraliserende medisin, samt øke ditt vanninntak daglig med en halv liter en ukes tid. Det kan komme fra nese, bihuler eller fra bronkien, sier Olav Kåre Refvem, spesialist i lungesykdommer og indremedisin ved LHL-sykehuset i Gardermoen. Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege.


Det skyldes gjerne en virusinfeksjon, allergi eller røyk og annen forurensing, opplyser overlege ved Statens legemiddelverk, Sigurd Hortemo om. Tørrhoste som varer noen dager er som oftest uskyldig. Har i ett års tid vært plaget av slim i halsen. Problemet kommer og går, er til tider nesten helt borte, men kommer så tilbake uten at jeg forstår hvorfor.


Hoste er en naturlig metode for kroppen å forsøke å bli kvitt slim i halsen eller slim fra lungene. Forkjølelse og hoste kan være ufarlig, men det kan være irriterende å nyse og hoste hele tiden. Hoste er irriterende selv for de menneskene som omgir oss, og det kan hindre oss fra å holde konsentrasjonen. Jeg venter på å komme til øre, nese, hals på grunn av akkurat det så er derfor jeg sier det. Jeg sliter med å få opp slim og det føles alltid som om det er slim i halsen , men det høres ikke på noen måte.


Legen så nedi der fordi jeg slet med migrene med trykk i panna og sa her renner slimet i strømmer. Visse matvarer fører til oppsamling av slim. Dette er tilfellet når du blir forkjølet eller får influensa, i tillegg til ulike allergier. Det kan sågar bli en uvane å kremte ettersom man opplever slim i halsen. Røykere har nesten alltid denne plagen.


Antar at du ikke røyker ettersom du er naturlig bekymret for dine bronkier og lunger. Vi mennesker er veldig forskjellige. Reddik fjerner nemlig effektivt slim ! Noen kan ha mye slim uten å tenke over det, mens andre reagerer og føler seg plaget av langt mindre mengder, sier universitetslektor og fastlege ved Sandvika legesenter, Kenneth Sagedal. Det kan smitte begge veier, og man må behandle både underlivet og halsen , presiserer Svendsen. Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene.


Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft. Hos mer enn halvparten er dette symptomet faktisk det eneste sykdomstegnet. Andre tegn kan være smerter, problemer med å svelge eller irritasjon i halsen.


Etterhvert vil smertene kunne stråle opp til øret. I et sent stadium kan sykdommen vise seg i form av hoste, en opplevelse av å ha en klump i halsen eller problemer med å trekke pusten. Generelt om slim i halsen.


Kirtlerne i menneskets hals producerer dagligt – liter slim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg