mandag 25. juli 2016

Vaffelrøre uten egg

Vaflene blir sprø når de er nystekte og smaker kjempegodt med syltetøy. Oppskriften gir plater. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Nysteikte vafler smaker utrolig godt med rørt syltetøy, krem eller rømme.


Og skulle du ønske en røre uten egg smaker du ingen forskjell med denne oppskriften.

Kilde: Stavanger Aftenblad. Havregrynene trekker væsken til seg. Du kan selv se oppskriftene tilpasses deg. Disse ble skikkelig digg.


Jeg vil legge til et godt råd til andre som prøver denne, og det er å sile melet gjennom en sil før det puttes i bollen. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk.


Stek vaflene og server dem gjerne varme. Denne oppskriften bruker Rikshospitalet når de lager vafler til barn og voksne som er allergiske mot mel, soya og melk.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Ha deretter i de tørre ingrediensene. Rør i vann og smeltet smør. La vaffelrøren stå og svelle litt.


Bruk litt formspray i vaffeljernet mellom vaffelplatene. Spises nystekte med syltetøy! Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre,. Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen.


Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Jeg trodde ikke de ville bli det når det ikke var noe sukker i oppskriften, men det ble de faktisk! Smelt smøret og bland med melk før du har det i blandingen. Bland så de tørre ingrediensene og rør til du får en glatt og fin vaffelrøre.


Vaffel uten egg (ca plater) dl kaldt vann dl melk (bruker rismelk og da blir den melkefri også) - dl mel (glutenfritt selvfølgelig) ss sukker ts salt ts bakepulver dl smeltet smør (blå soft flora) Bland det våte sammen, så mel sammen med bakepulver. Det finnes derfor alltid en anledning å servere den gode, gamle, tradisjonelle vaffelkaken i. Rør godt slik at røra blir klumpfri. Verdens best vafler med prisvunnet vaffelrøre.


Jammen er den god også!

Sjømannskirker fra hele verden har kjempet om å lage den beste vaffeloppskriften. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses og tines senere. Prøv vår deilige vaffeloppskrift, vi mener den er verdens beste!


Vafler smaker godt til enhver anledning! Når pappa lager vaffelrøre blir det verdens beste vafler. Han vet at litt lettrømme i vaffelrøren setter ekstra god smak.


Rester av iskrem eller fløte kan også brukes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg