fredag 1. juli 2016

Beregne ansiennitet barnehage

Hvis det er en kommunal barnehage , eller en barnehage som følger det kommunale avtaleverket hun skal begynne i, så er det helt faste regler for hvordan lønnsansiennitet regnes. Som ufaglært assistent får man regnet inntil seks års omsorg i hjemmet som ansiennitet , pluss all offentlig og privat praksis. Hvordan regne ut ansiennitet (ufaglært).


Ansiennitet - lønn i kommunal barnehage. Bemanningsnormen for barnehager stiller krav om at barnehagen har en bemanning som tilsvarer minimum én ansatt per tre barn under tre år og én ansatt per seks barn over tre år. Pedagognormen innebærer at det skal være minst én pedagogisk leder per barn under tre år og minst én pedagogisk leder per barn over tre år.

Da jeg jobbet som ringevikar hadde jeg noe ansiennitet. Husker ikke hvordan det ble reknet ut. Når jeg skal begynne som barnehagelærer når jeg er ferdig utdannet, er det noen som vet hvor mye ansiennitet jeg vil få da?


For at arbeidsgiver skal kunne beregne korrekt ansiennitet , er det en forutsetning at du som ansatt legger ved kopi av alle arbeidsattester når du leverer utfylt lønnsinnmeldingsskjema og lønnsansiennitets-skjema til din leder. Lønnsansiennitet fastsettes ved tiltredelse. Arbeidsmiljøloven gir ingen retningslinjer for regler knyttet til ansiennitet , og dermed kan ikke Arbeidstilsynet veilede i forhold til dette.


PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Som barnehageassistent jobber du i barnehage.

Sammen med de andre ansatte er du med på å gi barna en trygg og god barnehagedag. Hvis du som sykepleier får tilbud om stilling og leder sier at lønningskontoret beregner hvilken ansiennitet du skal ha, bør varselklokkene dine både blinke og kime. Før du skriver under på arbeidsavtalen…. En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår.


Her finner du det du trenger å vite om for eksempel tariff, lønnsoppgjør, tariffavtaler, pensjon. Hvis du skal jobbe i en privat barnehage , kommer det an på hvilken tariffavtale som følges i vedkommende barnehage. De fleste private barnehager har bestemmelser som gir deg ansiennitet for alt arbeid som barnehageassistent, men om det gjelder der du skal arbeide, vet jeg selvsagt ikke.


Begge foreldre skal bidra til forsørgingen av barnet etter økonomisk evne. I beregningen av barnebidrag tas det utgangspunkt i hva det koster å forsørge barnet, foreldrenes inntekt, barnets inntekt og omfanget av samvær mellom barnet og den bidragspliktige. PBL avviser ikke at tariffavtalen har regler om ansiennitet , men det står ikke noe om hvordan lønnsansiennitet skal beregnes ved ansettelse når det gjelder hel- og deltid. Viktig likestilling.


Flertallet i arbeidsretten gir Fagforbundet fullt medhold og kan ikke se at det skal være opp til arbeidsgivers skjønn å beregne lønnsansiennitet. Betydningen av ansiennitet vil variere etter omstendighetene. Ved permitteringer og nedbemanninger vil det normalt kunne fravikes fra ansiennitet ved utvelgelsen dersom det foreligger saklig grunn for det. Det er også verdt å minne om at barnehagen kan ses som en helhet og at det er på barnehagenivå normen skal være oppfylt. Styrers tid til administrasjon og ledelse skal ikke inngå i beregningen av pedagogisk bemanning.


I en barnehage med barn under tre år og barn over tre år vil det være krav om hele stillinger som pedagogisk leder. Noen av disse er driftsnødvendige, andre registrerer ulike forhold ved bruken av nettstedet.

Dersom du ikke ønsker å benytte informasjonskapsler, kan du deaktivere dette i nettleseren din. Tillegget gis fra ansiennitetsdato. Er det forskjell på sykepleieransinitet og hjelpepleieransinintet? Og annen ansinitet? Da kan man oppnå en oppjustering av ansiennitet og lønn ved å levere bedre dokumentasjon uten å få etterbetaling.


Det kan fort bli penger av dette. NSF har nå inne en sak der et medlem jobbet på UNN og fikk minstelønn. PBL (Private Barnehagers Landsforbund) er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. Vi er her for å hjelpe din barnehage.


Ved tillegg gitt i lokale forhandlinger flyttes man ett eller flere lønnsrammealternativer opp og følger det nye alternativet etter ansiennitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg