torsdag 14. juli 2016

Sende mail en uke etter jobbintervju

Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Var på jobbintervju for noen uker siden og skulle få beskjed innen i dag uansett om jeg fikk jobben eller ikke.


Har ikke hørt noe til nå og tenkte å sende en mail for å høre, men bør jeg vente til i morgen?

Og hva bør jeg skrive? Dette gjør at du kan bli nødt til å vente lengre enn det du er komfortabel me før du får svaret på om du har fått jobben eller ikke. Det er greit å følge opp med en e-post etter et jobbintervju , men bare etter en viss stund og bare én gang. De vil ikke ansette en person som er så pinglete at hun ikke klarer ringe engang, så om du fremdeles er til vurdering kan det å sende mail ødelegge for deg. En mail er alt for tafatt.


Ring, og si noe sånt som Hei, jeg heter x og var på intervju til denogden stillingen. Jeg har ikke hørt noe fra dere. Etter et par uker til - da var jeg alt i gang med jobb B - ble jeg kalt inn til andregangsintervju.

Det sto mellom meg og en annen - hvis de i det hele tatt skulle ansette noen, hvilket de ikke var hundre prosent sikre på. Etter intervjuet sa de det ville gå et par uker innen de bestemte seg. Så jeg smurte med med tålmodighet. Når de er hermetisert, flat og kjedelig, kan intervjuere se dem som en snorker.


Etter et jobbintervju vil den videre kommunikasjonen påvirke hvordan en arbeidsgiver vurderer deg som kandidat. Det kan absolutt være smart å følge opp intervjuet med en hyggelig e-post, men den må i så fall by på noe mer enn et enkelt takk for intervjuet. Leste det nettopp nå på en av tipslinkene.


Har bare sett det den ene gangen og aldri hørt om det før! Sitter å håper på å få en jobb nå. Hun skal ta avgjørelsen denne uka. Håper jeg får jobben, og har en god følelse etter intervjuet! Men er litt redd det blir veldig masete om jeg sender henne en mail.


Du skal skrive og sende takk brevet innen tjuefire timer etter intervjuet. Hvis du ikke klarer dette, skriv en innen en uke. Merk at mange mennesker tar beslutninger om hvem du skal leie etter gjennomfører bare en dag eller to intervjuer og skrive et notat før er vanligvis bedre.


Slik følger du IKKE opp jobbintervjuet Det å sende en personlig takk etter et jobbintervju kan være en veldig god idè. Men det forutsetter at det gjøres riktig.

Mac (8) søkte managerjobb - fikk jobbintervju Da fotballklubben Doncaster Rovers trengte ny manager, sendte Mac en søknad med et løfte om å ta dem til Premier League. Som jobbsøker er det også lurt å få demonstrert at man er oppdatert på ny teknologi og at man har gode internett-ferdigheter, men er det en god ide å kobinere disse to ved å sende en takk via sosiale medier? Det var vel egentlig alt jeg hadde å komme med i kveld av oppdateringer.


Ble litt sånn på sengekanten blogging i kvel noe jeg absolutt ikke bruker, men har liksom prøvd å få dette innlegget ut nå i minst en uke. Mens det kan være lett å ringe neste dag, er sjansene din CV sitter fremdeles i innboksen sin venter på gjennomgang. Så gi personalansvarlige med minst en uke eller to før følgende opp.


Da gjerne spør når er et godt tidspunkt å møte for en jobbintervju. Når du ringer for å be om en jobbintervju , kan du holde det enkelt. Ifølge en undersøkelse av online jobb-matching service Stiger, prosent av intervjuere sa at å motta en takk brev fra en kandidat som påvirker deres beslutningsprosess. Om du ikke gjør dette regelmessig, vil du raskt miste oversikten igjen. Lag en avtale med deg selv i kalenderen.


Her i vår, og flere ganger tidligere, har jeg søkt nye jobber internt, men aldri fått noen verdens ting. Føler meg i stor grad forbigått. Det viktigste formålet med denne oppfølgingen takkebrev etter intervjuet er å gjenta din interesse for stillingen og organisasjonen. Utenom dette, ved å sende et intervju oppfølging brevet kan du også.


Plukk ut en håndfull jobber du syns virker interessante og som passer bakgrunnen din – og kontakt dem. Les deg opp på nettsiden, se hva de er ute etter , og send en hyggelig epost med CV og søknad hvor du tilbyr din kompetanse. Du kan også ringe eller gå innom.


Send åpne søknader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg