mandag 11. juli 2016

Amme kun om natten

Spedbarn trenger jevnlig påfyll av morsmelk, også om natta. Nattamming fyller flere funksjoner, og gjør ofte at barnet sovner raskt igjen. Du kan nattamme så lenge du ønsker, også etter at barnet har fått tenner og spiser fast føde. Blir hver 2t til vi står opp kl 9-gjesp Det vanligste er vel at babyene ammes hver tredje time natten gjennom de første 2-månedene.


Så da var du heldig med førstejenta som bare skulle ha mat max ganger om natta. Har et bryst som det er forferdelig vondt å amme fra, og ett som er helt fint.

Går greit å amme fra det vonde på dagtid når vi begge har tålmodighet til å terpe-terpe-terpe på sugetak, men om natta går det litt på halv åtte = enda større smerter. Går det greit å amme bare fra det gode brystet om. Her gir vi tips for avvenning av amming om natten. I tilfelle moren er mindre tilgjengelig i løpet av dagen, kan babyen be om bryst eller flaske om natten for å få mer kontakt med henne.


Det er også veldig vanlig for babyen å våkne om natten på grunn av forkjølelse, endringer i utviklingen eller en utbruddet av en tann. Børn på måneder har ikke behov for mad om natten mere og burde kunne sove 5-timer i træk uden at få mælk. For mange børn er det tryghedsskabende at blive ammet og de har svært ved at.


Klumpen er nå snart måneder og det virker som om han er klar til å sove over nattmåltidet.

Han har pleid å legge seg og våkne for et måltid mellom 1-en gang, for så å sove til 7. Bør jeg slutte å amme når barnet er ett år? Når det gjelder nattamming, er det helt i orden å fortsette ammingen, og gi bryst et par ganger om natten. Prøv å begrense nattmåltidet til omtrent minutter. Tidligere har vesla sovnet i tiden og sovet til ca 0 noen ganger en amming i tiden.


AnonymBruker skrev: Jeg pratet med sønnen på telefon i kveld. Han virket til å forstå alvoret. Han pratet veldig fornuftig. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene.


Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Melkespreng og brystbetennelse. J som jeg passer nå som jeg kjøpte på change. S noen som vet om noen gode sport-bher som de selger på nett som f. Alle som har hatt nyfødt i hus vet hvor vanskelig det er å få sove uforstyrret.


Nattamming kan være en stor utfordring for alle i huset- spesielt om man velger å ikke samsove! Min datter er netop blevet mdr og jeg er startet på arbejde. Hun holder dog fortsat barsel med sin far.


Hun er nu begyndt at ville amme meget om natten.

Jeg ønsker at amme hende forsat om natten , men vil gerne tilbage til kun at amme ved putning, sen aften og så muligvis om morgenen indtil omkring mdr. Jeg ønsker stadig at amme , men jeg Kan se han bedre trives med at få flaske om dagen og en til natten. Men når han vågner om morgenen eller natten ammer jeg. Kan man godt kun amme få gange om dagen også om natten uden produktionen går helt i stå?


Eller skal jeg bruge en pumpe ind imellem? Du skal nok buge en pumpe indimellem. I så fald vil din baby måske kun kunne falde i søvn igen om natten ved at få et bryst i munden – også selvom din baby slet ikke er sulten, men måske vågnet pga. Hvad jeg selv kan gøre for min amning. Tip til hvordan du kan amme mindre om natten : Tank din baby godt op med fed mælk i løbet af aftenen.


Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Amning om natten : Lær dit barn at sove igennem. Babyer og uforstyrrede nætter hænger sjældent sammen.


Men ifølge sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen er der gode råd at hente, så både du og dit barn kan få en sammenhængende søvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg