torsdag 7. juli 2016

Hvorfor koke krabbe levende

Levende krabbe må kokes i rikelig med vann og salt, om lag gram per liter. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe. Har du i for mange krabber av gangen, blir vannet fort avkjølt. Koke krabbe på 1-2-3. Vannet bør være fosskokende når krabbene legges i kasserollen.


Som en liten tommelfingerregel er krabben ferdig når de små klørne er lette å trekke av krabben.

Du beregner cirka 2g krabbekjøtt per person, som normalt er innholdet i en stor krabbe. Kokt krabbekjøtt er ferskvare som ikke bør ligge lengre enn et døgn i kjøleskapet. Kok opp rikelig med vann og beregn ca.


Men det finnes tilsvarende for barn, altså boligsparekonto for barn. Om du går i banken og vil opprette en sparekonto til en 6-åring er det selvfølgelig ikke en bsu konto de hjelper deg å sette opp, du får en konto. Krabber og andre krepsdyr er omfattet av Dyrevernloven – med det unntak at det er lov å koke dem levende. Et dyr som føler smerte, vil trolig oppleve nettopp dette som noe av det verste å bli utsatt for. Hvilken behandling skal til for at disse lite påaktede dyrene skal ha noen glede av forbudet mot å påføre dem ”unødig lidelse”?


Slik koker du krabbe.

Etter at du har lagt krabben i det kokende vannet lar du dem trekke rett under kokepunktet. Det er normalt innholdet i en stor krabbe. Krabbe kan kjøpes levende , kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk. NOAH er provosert over at matskribenten oppfordrer til å koke dyr levende , og er opptatt av at krabber ikke skal utsettes for lidelser. Koking av krabbe er svært enkelt.


Ekern etterspør en annen måte å koke krabbe på, mens. Jeg pleier å koke krabben - minutter, avhengig av størrelsen. Krabben skal være levende når den legges i vannet. En god krabbe skal det være godt med liv i. Den skal klype med klørne hvis du. Hummeren, og krabba og alt det der, dør på sekundet når de treffer vannet.


Det hadde også vi gjort om vi ble kokt levende. Vi hadde gått i sjokk, og dødd rett på hverandre. Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Reserver på Krabbe , Westerland.


Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!

Kok krabben i ti minutter, la den trekke i – vips har du et gourmetmåltid. Jeg smaker til med masse salt til det smaker ekkelt sjøvann. Hvis du har fisket ferske krabber kan du gjerne koke dem med vann rett fra sjøen, sier mesterkokken.


Fyll den største kjelen du har med nok vann til å dekke krabbene. Tilsett dill og 50g salt per liter vann, og kok opp. Pass på å la vannet koke opp mellom hver krabbe du legger i. Beregn da krabbe pr. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.


Fikk levende krabber , hadde jo som flere av oss som bor ved havet, jørt at de døde momentant ved koking. Slapp krabben rett oppi kokende vann og det kom et skrik som var helt forferdelig å høre på, ikke spist krabber siden, er over 30år siden. Da bør du ifølge NOAH ha skikkelig dårlig samvittighet. Ifølge denne lugubre organisasjoen er det visst dyremishandling å koke krabbe og andre skalldyr. Og jeg som trodde at bunnen ble nådd da noen fra den samme organisasjonen mente at meitemark og snegler har et følelsesliv og er tenkende individer som føler sorg.


Noen dreper krabben før de legger den i vannet, ved å stikke en kniv i hodet på den. Jeg legger krabben levende i vannet, fordi jeg tror den dør raskere på den måten. Selvdøde krabber må kastes, de er giftige. Kok i min, ta opp krabben og avkjøl den liggende på ryggen.


Hannkrabbene brekker jeg klørne av (når de er kokt) og kaster. Ha gjerne i en dillstilk. Når det fosskoker, legg i krabbene. Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i, og at alle krabbene dekkes av vann.


På høsten er krabbe på sitt aller beste og fyldigste. Taskekrabben fra Hitra er svært kjøttrik. I våre fiskedisker finner du levende krabbe , kokt, renset i skall, dypfryst og hermetisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg