onsdag 13. juli 2016

Vaffelrøre med fløte

Bland alt det tørre. Ha i væsken og rør sammen til en jevn røre. Jeg benyttet melk og fløte som hadde gått ut på dato, noe som fint kan benyttes i vaffelrøre.


Ha deretter i eggene og rør videre. Til slutt røres det smeltede smøret inn.

La vaffelrøren svelle i minst minutter. Det finnes derfor alltid en anledning å servere den gode, gamle, tradisjonelle vaffelkaken i. Visp inn melk og egg til en glatt røre. La røren stå og svelle en god halvtime i kjøleskap. Rør eventuelt inn vann før vaflene stekes.


Vafler blir jeg aldri lei, og her får du to oppskrifter. Den ene fra London, den andre, min egne middags- vaffelrøre. Og ikke nok med det, frue, med på kjøpet får du en flau historie om hvordan jeg på midten av nitti-tallet havnet i britiske medier og fikk ansiktet brettet utover en dobbelside i Dagbladet.

Når pappa lager vaffelrøre blir det verdens beste vafler. Litt flaut enda kjenner jeg. Han vet at litt lettrømme i vaffelrøren setter ekstra god smak. Rester av iskrem eller fløte kan også brukes.


Man tager hva man haver når man skal lage vafler, sier Wenche Andersen. Grunnsatsen er melk og mel. Så kan du slenge i smør, rømme, havregryn, sammalt hvete, blod eller hva du måtte.


Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør.


Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Stek vaflene og server dem gjerne varme. Spe med resten av hvetemelet og vann, til du får en glatt og fin røre. Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen.


Pensle jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.

Vafler egner seg godt til frysing og tiner raskt. Bytt ut melken med rømme, fløte , surmelk eller lignende. Lag vanlig vaffelrøre , men uten sukker. Tilsett 1-raspede poteter.


Har du rester av melk, fløte eller andre meieriprodukter i kjøleskapet som du gjerne skulle brukt til noe? Pensle vaffeljernet med smør og stek vaflene til de er sprøstekte og gylne. Server vaflene med rørte bær og den lettpiskede fløten.


Bruk det i en vaffelrøre ! Jeg har her plukket ut noen av våre beste vaffeloppskrifter her og legger de ut. Og lenger nede finnes noen alternaitve vaffeloppskrifter. Det er mange variasjoner av vafler og ett utall oppskrifter. Det er nesten slik at hver husmor har sin oppskrift.


Melk blir ikke nødvendigvis klumpete og sur med en gang datoen på kartongen er passert. Sur melk som har gått ut på dato, kan for eksempel brukes til å lage vaffelrøre. Datomerkingen på melk er basert på hvor lenge melken holder etter at.


Post by Christina Dahl Slengte i hop vaffelrøre av noe melk som truet med å gå ut på dato. Ellers så vil jeg ha en grov røre, og spise vaflene med spekeskinke, kremost og litt vårløk. Jeg finner hverken rørossmør, brunost eller spekeskinke her, men når jeg får besøk får de lov å smugle med litt inn til meg, sier hun.


Oppskrift på vaffelrøre. For noen fantastiske vafler, min sønn har ikke hatt vafler på lenge da han har eggallergi og laktoseintoleranse. Han var helt i 1da jeg sa jeg skulle lage vafler til han.


Byttet ut melken med laktosefri yoghurt (kunne brukt laktosefri melk og, men hadde yoghurt som måtte brukes). Disse skal jeg lage flere ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg