fredag 29. juli 2016

Bakt potet topping

Finn laveste nettpris her. Bakt potet blir hva du gjør det til. Det kan være alt fra en kjedelig affære med en smørklatt i til en spennende smaksbombe. Vi vil inspirere deg til det sistnevnte.


Her er tre variantar med tre ulike typar ost.

Alle bør prøvast, og gjerne med kortreiste poteter frå Lærdal Grønt no når dei er i sesong. Bakt søtpotet med forskjellig topping Søtpotet har blitt veldig populært og med veldig god grunn. Legg oppskrift i handlelapp.


Tilsett topping og husk at det er kun fantasien som setter grenser! Det var en tid da bakt potet var synonymt med fest og feiring. Dette er dypt urettferdig, vil jeg påstå. Den tiden er forbi.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer.

Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Som fyll bruker jeg å ha oppdelt agurk, mais, sopp, råhakket løk, og monterer dette oppi poteten som da er ‘åpnet’. Jeg bruker forresten også rømme til, og da gjerne med friske urter i, som topping.


Jeg bruker sjelden kjøtt til, men finhakket skinke synes jeg smaker godt til. Men, godt tips med bacon, det skal jeg prøve neste gang. Smaker spesielt godt til biff.


Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.


Bakte poteter er snaddermat, enten du serverer dem som tilbehør eller alene som en liten rett. Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer. En bakt potet kan serveres med all slags fyll. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid.


Det er en verden av muligheter når det kommer til fyllet for det aller mest passer. Toppet med sprøtt bacon, rømme og annen god topping er dette en skikkelig nostalgiker.

Har du rester av poteter fra søndagsmiddagen er dette den perfekte måte og bruke de opp på. Poteten ble bakt og fylt med mais, rømme, bacon, revet ost og sist men slett ikke minst et forrykende godt kryddersmør som du selvfølgelig finner oppskriften på hos Fru Haaland. En stor bakepotet Prikke den i skallet med en gaffel over det hele.


Til fyll gikk vi for klassikere: Hjemmelaga urtesmør, mais, og facon. Trikset mitt med facon til bakt potet er å raspe tofuen på grov rasp istedet for å kutte den, og deretter steke med marinade. Da blir det perfekt form og konsistens til bakt potet ! De store bakepotetene dominerte den norske gastronomien i flere tiår før de inntok den mindre noble posisjonen som fyllemat med revet ost og mais på nittitallet. Enkelt å lage er det også.


Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg