tirsdag 5. juli 2016

Blå flekker på huden

Så blir det blått , før det igjen blir grønt og gult før det forsvinner. Selv om det som regel er helt naturlige forklaringer for blåmerkene, kan de i noen tilfeller være tegn på sykdom. Hvis du plutselig har mange uforklarlige blåmerker flere steder på kroppen, som armer og bein, kan det være tegn på sykdom, sier Steinert.


Dette kan være livstruende. Blå flekker tyder på at du får små blødninger i underhuden.

Den brukes for lidelser som ingen andre medisiner er tilgjengelig. Betrakt Kahler sykdom for å redusere kalsiuminnholdet i kroppen, og til å motsette svelling av tumorer. Med forekommer lengre tids bruk, minsker imidlertid hudatrofi og hudens tykkelse. Dermed ta risikoen for blå , rø lilla flekker på huden. Det reagerer umiddelbart på varme eller kulde.


Huden har en tendens til å forandre farge under påvirkning av ulike kjemikalier og sollys. Hvis det er patologier i menneskekroppen, vil det først og fremst informere hjernen om dette. Et blått flekk på huden indikerer et brudd på integriteten til kapillærene.

Jeg er ei jente på år som har et merkelig hudproblem. Disse hadde et spesielt mønster, men når jeg f. De bør ikke opptre i stort antall på et bestemt område. Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag.


Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form. Et blåmerke oppstår ved en skade på de overfladiske blodårene i huden.


Det kan oppstå ved en ulykke, eller et slag mot huden. Lekkasje av blod inn i vevet gir en blå flekk i huden. En slik blå flekk kalles på fagspråket en ekkymose, sier hudlege ved Oslo Hudlegesenter, Kjetil Guldbakke.


Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft). Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger.


All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.

NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Du skriver at du har noen små, blå flekker på forhuden, og du lurer på hva dette kan være. Du har hatt det lenge. Det er vanskelig å si hva dette kan være uten å ha sett det. Det kan være tynne blodårer som ligger rett under huden , og som vises som små flekker.


Leverflekker er en annen tilstand som kan medføre misfarging i huden. Disse er lysebrune flekker i huden som ofte forekommer på soleksponerte områder, som eksempelvis ansiktet eller på hender. De kan komme fra 30-års alder, og de fleste over år har én eller flere slike, avhengig av soleksponering. Mister du pigment i huden i underlivet tyder på at du kan ha tilstanden vitiligo eller hvite flekker.


Sykdommen skyldes at de pigmentproduserende hudcellene ødelegges. Legene tror sykdommen er autoimmun, altså at kroppens immunsystem angriper friske celler og ødelegges, og de tror også at den kan være genetisk. Ofte har man ikke bare én, men flere, og de er gjerne lokalisert på mage, rygg og bryst, sier Miray Al-Mustafa, som er lege under spesialisering ved blant annet Elite Helse Medisinsk Senter i Oslo. Sår og flisete hud rundt neglene, og hvite streker i neglen kan forekomme innimellom, men er ikke tegn på sykdom i seg selv.


Noen vil oppleve å få hvite flekker på neglene, dette skyldes skade eller slag på neglen, og er ikke tegn på noen mangelsykdom som myter skal ha det til, sier hun. Brune flekker i hud som er utsatt for sollys ses hos barn og voksne. Fregner er vanligst hos barn og tendensen til fregner avtar med årene.


Lentigines (leverflekker) er flate brune flekker i hud på ansikt, hals og håndrygger der huden har vært utsatt for sol over flere år. Antall lentigines øker med årene. Hvite flekker i huden … Har du noen gang hatt dem? Hva forårsaker disse flekkene? De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet.


Hvad er en blodudtrædning? Blå mærker, blodudtrædning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg