onsdag 6. juli 2016

Grov pizzadeig uten gjær

Men du kan gjerne bruke kun siktet hvetemel for en fin pizzadeig eller kun sammalt mel for grov pizzadeig. Siden det ikke er gjær i deigen så er den best egnet til tynne bunner, da tykke bunner vil bli litt kompakte og ikke like luftig som med gjærdeig. Det er en fordel å forsteke bunnen ( uten fyll) noen minutter først, for ekstra sprø pizza. Forskjellen på hjemmelaget grov pizzabunn av surdeig, og hjemmelaget pizzabunn som er laget med gjær , er hevetiden.


Surdeigspizza krever mye lenger hevetid enn en pizza med gjær.

Planlegger du pizza på en lørdag, så sett deigen på fredag, og la den stå tildekt på kjøkkenbenken over natten. Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydeli med crème fraîche som hvit pizzasaus. Hopp til hovedinnhold. Rør gjær ut i lunkent vann.


Kjapp og god pizzabunn uten gjær er tingen om du har lyst på pizza NÅÅÅ men ikke orker å styre med noe hevetid og kjevling og greier. Da kan du lage denne, som faktisk ikke er så ulik en gjærdeigsbunn. Litt mer sconesaktig, men lite nok til at jeg elsket den (jeg er ikke så fan av scones, nemlig).

Annonse: Mutti Heisan! Denne uken har datteren min fått Grove pizzasnurrer i skolesekken hver dag, og gjett hvem som har vært strålende fornøyd med denne ordningen? Hun, fordi hun elsker pizzasnurrer, og jeg, fordi det krever kun sekunder å ta en pose pizzasnurrer ut av fryseren og legge den i sekken på morgenen!


Jeg fant en oppskrift på bloggen til Linda Stuhaug tidligere i uka, og siden jeg var fysen på pizza i lunsjen ble det til at jeg lagde meg hjemmelaget pizza til lunsj. Sunnere og grovere pizzabunn betyr mer fråtsing på toppen,. Superdigg glutenfri pizza uten gjær.


Selv om du ikke kan spise gluten og reagerer negativt på gjær , behøver ikke det bety at du aldri skal spise pizza. Grov pizzabunn gjør helgepizzaen litt sunnere! Lag porsjonspizza eller en stor pizza, og legg på pizzafyll og ost etter ønske. Se hele oppskriften her!


Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. Nå som du har deigen, er det bare kreativiteten som stopper deg. Hva med å lage pizzasnurrer, calzone eller en deilig langpannepizza. Mulighetene er uendelige.


Alle skal stekes nederst i stekeovnen. Har du små kokker i huset? Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle.

Tilsett resten av vannet og olje. La den heve på et lunt sted i ca. Reserver ditt Hotell i Grov online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking.


Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Noen bruker ferdigbunner av typen nan, andre baker uten gjær , men med bakepulver for raskere bakeprosess, noen kaller det flatbread når det ikke er ost på, og andre… Vel, andre lager bare det jeg insisterer på at må være en helt vanlig pizza. Det er helt sikkert flere varianter ute i verden, men nå var jo poenget grov pizzabunn.


Del deigen i to, og la den hvile under håndkle i minutter. Kjevle deretter ut runde pizzabunner. Pizzadeig rik på fiber. Hjemmelaget grov pizzadeig er rik på fiber og metter lenger. Med denne deigen kan du lage enten langpannepizza, posjonspizzaer, pizzasnurrer eller innbakt pizza.


VIL DU LAGE DIN EGEN PIZZASAUS? Løs opp gjæren i lunkent vann. Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. Arbeid deigen godt sammen.


Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin. Ta deigen ut og kna den ca. Legg dem på bakepapir og ha på fyll. Det er litt vanskelig å få en tykk pizzadeig uten gjær.


Bland lett og hell sakte i vann og olje. Jeg har en oppskrift jeg liker godt (og jeg liker ikke tynne italienske bunner), som ikke inneholder gjær. Den blir selvsagt ikke like tykk og luftig som en gjærdeig, men er heller ikke av de tynneste. Til en stor plate trenger du minst dobbel oppskrift, evt trippel.


Slik lager du pizzadeig uten heving. Semulemel til utbaking. Topping: 6-ss lett crème fraîche. Når jeg lager pizzadeig benytter jeg som regel pizzamel.


Det går under betegnelsen tipo eller tipo 0 og er ekstra finmalt hvetemel som du får kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg