torsdag 7. juli 2016

Enkel adjektivfortelling

Når vi lager en adjektivfortelling kan vi enten la barna finne på adjektivene selv, eller vi kan gi hvert barn en lapp med et adjektiv på. En tredje måte er å fortelle barna hva adjektiver er: ord som beskriver hvordan noe eller noen er, og gi dem mange eksempler. Du må finne den på selv.


Jeg lager alltid en fortelling som handler om barna som skal være med i besøket. Historien kan være helt utrolig enkelt - for eksempel om en utflukt, et besøk, el. Jeg kan forsøke å starte en eksempelhistorie for deg (med fiktive barnenavn).


Adjektivfortelling ! Trodde ikke det ville være så artig lenger,men sambo og jeg lo så vi grein! Kanskje har du med vinterbarn tenkt tanken at det hadde vært mye enklere å arrangere bursdag om det hadde vært sommer og fint vær. Leken er en enkel øvelse i mnemoteknikk, også kalt hukommelsestrening. Mnemoteknikk er et samlebegrep for ulike måter å memorere ting for å kunne trekke dem fram og bruke dem senere.


Andre eksempler på å trene opp hukommelsen er tankekart, assosiasjonskoplinger, rim og rytmer, selvhypnose og memory. En adjektivfortelling er en selskapslek der deltakerne skal velge tilfeldige. En spilleder skriver inn adjektivene foran substantivene i teksten og leser opp. Blomkvist, der den _____Geir hadde glemt å fylle bensin på den _____bilen, så de.


Voksne , ungdom, barn sider med enkle , underfundige og morsomme spørsmål. Kommentarer fra brukere En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter, klassetrinn, stikkord eller forfatter ved å klikke på tittelen. Her finner du noen morsomme barneleker som kan passe i en barnebursdag.


På utkikk etter morsomme barneleker til bursdag eller andre samlinger? Dette er nettsidene til Fremmedspråksenteret ved Høgskolen i Østfold. Ressursbiblioteket er en voksende samling med 1 gratis materiell du fritt kan bruke i klasserommet ditt.


Noe vil være rettet mot å organisere lærerhverdagen (siden vi alle har tusen baller i luften på en gang – konstant!), noe mot vurderingsarbei og mange små og litt større opplegg du kan skrive ut og bruke. Jeg og en kamerat lager adjektiv historie. Eller det vil si, han lager og jeg sier adjektiv (og verb) som han skal sette inn. Kan dere snille kvinneguidere hjelpe meg med morsome adjektiv ? Det aller viktigste er at leken er enkel nok til at alle kan være me og at barna har det gøy, sier forfatter Stein M. Eriksen har selv barn, og har selv hatt utfordringer med å finne passende aktiviteter som barna kan ha det moro med på bursdagen.


Noen eksempler på adjektiver er ordene stor, gammeldags, grønn, fin. Jeg legger ut undervisningsopplegg på nett både for å dele det med andre lærere i dette lille lan men også for å systematisere det jeg lager for meg selv. Objektivfortellinger: Doktoren. Han reiser stadig rundt i verden med et hjerte som banker for gratis helsehjelp og humanitær bistand.


Mens han navigerer seg rundt på kloden, etter utdaterte kart og misvisende skilting, går det opp for ham at verden ikke er som han tror, og den er dessuten temmelig øde. Salgssuksess Verket har de kalt The Diamond Club, og lagt ut påunder pseudonymet Patricia Hatkins-Bradley, for den nette sum av cent, eller seks kroner. Logg inn Registrer (7- per mnd.). Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Vi har invitert en vennefamilie til oss på nyttårsaften - for første gang. Andre år har vi vært bedt bort til andre, eller bare vært oss. Har dere noen gode forsl. De er ord som står til substantivene og beskriver dem nærmere.


De forteller noe om utseende, egenskaper og nyanser. Brett ut aviser på gulvet så de blir så store som mulig. La alle få en avis hver, og på denne skal de danse.


Når du stanser musikken, bretter barna avisen en gang så den blir mindre, og så skal de danse videre der. Dette er en enkel lek der alle kan være med. Den som rører på seg er ute av leken. Topp til bursdagen. Av og på teppet - Man trenger en lang teppekant eller et frittliggende teppe.


Alle står langs kanten av teppet. Han roper: av teppet og alle skal hoppe ut på gulvet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg