fredag 29. juli 2016

Mat til mange

Se alle MatPrats oppskrifter her. Lag god mat med MatPrat i dag. Trenger du inspirasjon? Travle hverdager er det mange av. Lyst på noe digg til middag?

Her gir vi deg våre tips. Prøv en av disse asiatiske rettene. Tenk hvor mye en porsjon er, og gang det opp med antall gjester. Har du mange menn til bords, går det mer mat , har du mange damer, går det mindre.


Dessuten sparer du arbeid. Velg en av hver om du skal ha gjester til bords eller velg mange om det skal være en buffet og gjester skal gå og forsyne seg selv. Jeg tenderer mot det siste alternativet – lage mange retter i mindre porsjoner og la gjestene forsyne seg selv.

Grytemat passer godt til den mørke årstiden, på hytta, som mat til mange – eller bare rett og slett når du har lyst på noe godt. Slik beregner du mat til mange. Ribbe (med pølse og medisterkaker) 2g. Pinnekjøtt (tørrvekt) 4g (5g for storspisere) Pinnekjøtt (utvannet) 5g (6g for storspisere) Hel kalkun.


Kalkunfilet eller stek. Abracadabramat har fokus på gode smaker og tilbyr alt fra 3-retters middager til tapas. Hovedintensjonen er at maten skal smake hjemmelaget. Kokken kjenner hva man bør tenke på når man beregner mat , og hvor mye hver og en spiser.


En helstekt indrefilet er et særdeles godt alternativ når det skal serveres mat til mange. Oppskriften finner. En spennende buffet passer til de fleste anledninger. Mengdeberegning buffet. Det er vanlig å beregne ca.


Velg en overvekt av retter som kan lages klar tidlig på dagen eller noen dager i forveien. Skal du lage skikkelig mange retter er det lurt å tenke igjennom om noe kan fryses – da kan du begynne med dette uker i forveien. Mat som skal serveres kaldt kan legges opp allerede dagen i forveien, pynt fatene, dekk til og sett kjølig.

Det trenger ikke ta lengre tid å lage mat til åtte enn til fire. Enkelte ting kan det lønne seg å gjøre klart dagen før, og så bare varme opp. Andre retter er raske å lage, men egner seg dårlig for oppvarming. Lettvint, barnevennlig og tidsbesparende. Disse oppskriftene er til to familier på fire voksne og fire-fem barn, avhengig av.


Dette er meget velegnet om du skal ha mange gjester fordi du kan legge opp. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Får du prestasjonsangst av å skulle lage mat til mange ? Løsningen kan være det gode, gamle koldtbordet. Tips til retter, tilbehør, porsjonsmengde og annet som er greit å huske på før den store dagen.


Fisk, grønnsaker, svinefilet, kjøttdeig, rester fra gårsdagens middag - alt blir godt i form, men de beste er sprø på toppen og kremete inni. Gratenger og middagsformer finnes i mange ulike former og smaker. Perfekt hverdagsmat! Hvor mye er mange gjester?


Det kommer helt an på hvem du spør, og snakker du med Jostein Medhus vil nok svaret forbløffe deg. På hytta er det ofte lite plass og mange folk – da er det fint med noen gode tips til mat som du kan lage på liten plass, til mange. Vi tipser om smart mat på hytta som metter mange , og gir lite oppvask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg