tirsdag 12. juli 2016

Levetid varmekabler

Vi fikser varmekabler! Lavtbyggende og tradisjonelle varmekabler. Bunnpressede priser og rask levering! De går en gang i stykker og erfaringen er fra til ~ år, så jeg er ikke sikker uansett.


Har ikke spesiellt lyst til å hakke opp betongen, så hvis det ikke er noen erfaring at disse ryker etter ca. Vurderer å kjøpe et hus med varmekabler i omtrent hele underetasjen, tenker da litt på hva som må gjøres hvis (eller når?) noen av kablene slutter å fungere.

Regner med at gulvet må pigges opp for å kunne bytte kabler, men hvor omfattende jobb blir dette eventuellt. Må hele gulvet fjernes og støpes opp på nytt? Varmekabler fra kan ryke, men kan også vare i år til. Kommer bla an på bruk, og om betongen omslutter kabelen i sin helhet (luftlomme gir et svakt punkt) Dette er umulig å se uten termograferingskamera. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


For lengst mulig levetid , anbefaler vi jevnlig vedlikehol i tillegg til service ca. Normalt er levetiden for varmekabler 25–år, men ofte varer de lengre, påpeker Andresen, som samtidig advarer mot ”billige” varmekabler fra lavkostland. Vi lagerfører og leverer alt av elektrisk gulvvarme innenfor varmekabler.

Om du er på jakt etter varmekabelmatte, varmekabel på ba under fliser eller under parkett, finner du det hos Elektroimportøren! Stort utvalg av varmekabler til lave priser fra kjente merker som blant annet Nexans. Levetid og brukstid Sintef Byggforsk opererer med to ulike begreper for levetid : teknisk levetid og anbefalt brukstid. Førstnevnte referer til tiden det tar før kompnenter eller utstyr ikke lenger oppfyller sin tiltenkte funksjon, mens anbefalt brukstid anslår hvor lenge vi kan forvente at utstyr som monteres og brukes riktig, vil fungere uten funksjonssvikt og lekkasje. God planlegging er viktig for at et gulv med varmekabler skal gi best mulig komfort, lang levetid og samtidig være energieffektivt.


Valg av kabel skal tas på bakgrunn av type varmekabelanlegg, gulvkonstruksjon, effektbehov etc. Vi gjør oppmerksom på at nettsidene kun gir en generell anbefaling. Rør som sprenges på grunn av frost kan forårsake store vannskader. Is og istapper i takrenner kan enkelt forebygges med varmekabel, snø og is på taket kan også fjernes i sin helhet, når tyngden av dette er et problem. Kabler til bunnpressede priser.


Rask levering eller hent selv. Gulvoppvarming med elektriske varmekabler har mange fordeler som varmekilde. Et varmt gulv er en stor varmeflate med lav temperatur og jevn varmefordeling.


Dette gir et godt og behagelig innemiljø i både private hjem og offentlige bygninger. Elektrisk gulvvarme er usynlig og opptar ingen veggplass. Levetid på varmekabler og varmematter er ikke alltid like lett å estimere.


Strekkavlastere og egnede kabelklips i takrenner sikrer lang levetid og optimal virkningsgrad.

Det er viktig at varmekablene monteres riktig. I dag finner man varmekabler i nær sagt alle boliger. Hvor gamle varmekablene dine er behøver ikke å bety noe for hvor gode de er.


Det finnes en rekke ulike muligheter for varmekabler i gulvet. Det kan støpes, legges i plater eller det kan benyttes varmefolie. Felles for alle er at EL-PROFFEN anbefaler å benytte ”intelligente” termostater som gjør det mulig å senke temperaturen i varmekablene, om natta eller i dagtimene når familien er borte fra boligen.


Den behagelige varmen kan installeres i nesten alle gulvtyper, og gir økt komfort til private hjem og offentlige bygninger. Den er konstruert spesielt for gulv med høy fuktbelastning som f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg