onsdag 9. november 2016

Siviløkonom lønn

En siviløkonom har en bred utdanningsbakgrunn innen økonomisk-administrative fagområder. Dette gjør en siviløkonom i stand til å arbeide i mange ulike deler av en organisasjon, i ulike funksjoner og arbeidsområder. Svært mange siviløkonomer arbeider som topp- eller mellomledere i virksomhetene de er ansatt i. Antar vi samme utvikling for tilleggene som for lønn , var total lønn på solide 1. Lønnsøkningen er vesentlig høyere blant dem som byttet jobb.

De hadde en lønnsøkning på 1, mens de som beholdt samme jobb økte lønnen med. Vi ser at privat sektor belønner innsats i større grad enn det offentlig sektor gjør, slik at de privatansatte raskt går forbi sine tidligere medstudenter som har fått jobb i offentlig sektor, selv om startlønnen i snitt er lavere i privat sektor, sier Tom Bolsta administrerende direktør i Econa. Ser man bort fra de nyutdannede, har en siviløkonom en personlig. Jeg er veldig lite redd for å forhandle lønn.


Jeg mener: Skal man forhandle på vegne av bedriften senere, må man i alle fall klare å forhandle på vegne av seg selv, sier 25-åringen. Hun understreker at lønnsforhandlinger er forhandlinger, og at det ikke handler om å takke ja til det første tilbudet. Hadde startlønn på 450.


Jobber i et stort finanskonsern.

Jeg mener selv at lønnen er for lav og ikke er i tråd med markedet. Har lest at årets siviløkonomer fra NHH har en startlønn. Lønnskalkulatoren gir deg mulighet til å segmentere på en rekke faktorer som er med å påvirke din lønn. Enkelte ganger kan utvalget ditt være for smalt, og vi har derfor skissert opp noen tips til hvordan du på best mulig måte kan hente ut riktige og sammenliknbare tall fra kalkulatoren.


Siviløkonom er en sidetittel som gis til kandidater som har fullført en femårig utdanning bestående av bachelor i økonomi og administrasjon og en master i økonomi og administrasjon. Liker du å ha dypdykke i detaljene og virkelig forstå hvilke faktorer som får verden til å gå rundt? Lyst til å lære hvordan du kan bruke den forståelsen til å bidra i den globale utviklingen? Det femårige siviløkonomistudiet gir deg det forspranget du trenger.


Econa tilbyr karriereveiledning, arbeidsrettslig hjelp, økonomiske fordeler og faglig påfyll. Lønnsstatistikk er det beste verktøy for vurdering av egen lønn. Se lønnsstatistikk fra Tekna, en fagforening for sivilingeniører og deg med naturvitenskaplig mastergrad. På nettsidene til utdanning. Så mye bør du tjene som økonom Etter fem år i arbeidslivet, har privatansatte økonomer godt over 100.


Det er ikke spesielt vanlig i Norge å snakke om lønn , sier hun nølende før hun fortsetter:. Begynnerlønn for en siviløkonom i dag ligger rundt 440. Lavere lønn blant innvandrere Publisert 16.


Innvandrere hadde en månedslønn som i gjennomsnitt utgjorde prosent av lønna for ikke-innvandrere.

Lønnsnivået varierer mye avhengig av hvor innvandrerne kommer fra og hvilket yrke de har. Masterstudiet i økonomi og administrasjon er et toårig studium som leder fram til graden master i økonomi og administrasjon og gir rett til tittelen siviløkonom. Studiet kvalifiserer til krevende jobber i næringsliv og forvaltning, som for eksempel konsulentoppgaver og utrednings- og ledelsesoppgaver på høyt nivå både innenfor offentlig sektor og privat næringsliv. Men: Lønnen du forhandler deg fram til når du begynner i ny jobb vil være utgangspunktet for din videre lønnsutvikling.


Derfor blir det ekstra viktig å komme opp på et godt nivå med en gang. Har du fått tilbud om jobb? Nå er tiden for å forhandle om lønn.


Av alle søkere på stillingen, er det deg virksomheten ønsker. Lønnen er oppgitt i månedslønn for begge kjønn. Statistikken omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonuser, men ikke overtidsgodtgjørelse.


Fakta om lønn i finansnæringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg