torsdag 5. mai 2016

Laks i form

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Muligheten for varisjon i grønnsakene og smakstilsetning er stor, så her er det i bunn og grunn berre å bruke det du liker og har tilgjengelig! Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage.


Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter. Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt. Vask og skjær purre, løk og poteter i skiver. Legg alt i en smurt ildfast form , strø over finhakket hvitløk, dill, salt og pepper.


Laks i form

Vent med å legge på fiskebitene til det er minutter igjen av steketiden. Skjær laksen i skiver på ca. Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.


Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper. Ha grønnsakene i en ildfast form , og ha i kuttet vårløk og sjampinjong i skiver. Krydre lett med salt og pepper.


Laks i form

Hell over litt fløte, ekte saker brukte jeg. Dette er festmat, men til hverdags kan en jo kanskje prøve med matfløte. Jeg brukte omtrent en kartong fløte (ca dl) til hele formen. Legg så på fiskestykkene, og krydre disse.


Alt i en form gjør dette til en favoritt! En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Laks i biter passer godt i denne friske salaten.


Laks i form

Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Ovnsbakt laks med grønnsaker i currysaus er så godt at til og med de som er lei av laks vil elske det!


Denne retten er superlett å lage, forteller matblogger og kostholdsveileder Ida Nyborg. Nyborg står bak bloggen All den rare maten, og ble plutselig veldig lei en dag hun og kjæresten skulle spise laks til middag. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


Legg dem deretter over i en smurt ildfast form. Vask appelsinen, riv skallet og press saften. Dryss salt pepper, og litt revet appelsinskall og saft over grønnsakene. Her har du hele middagen i en form.


Smak og krydder kan du variere, og slik kan det bli en ny rett hver uke. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med.


Laksefilet med sesamfrø og fyldig energisalat Laks er rik på vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og så smaker den fantastisk. I denne oppskriften kommer laksen til sin rett i sesamfrø-klær, akkompagnert av en fyldig energisalat. Ha det også i formen.


Er det skinn og bein på fiskefiletene, fjerner du det før du deler dem i terninger på ca. Rør sammen creme fraichen og fløten før du heller det i formen. Dryss litt salt og pepper over fiskebitene.


Ta langpannen ut av stekeovnen og skru samtidig ned varmen til 2grader. Lag plass til fiskestykkene i langpannen og hell over sausen. Legg brokkoli i en smurt ildfast form og topp med løk, tomater og poteter.


Her finner du oppskrifter av SALMA laks til alle anledninger, og gode tips til tilberedningsmåter. Stek i ovnen på 2°C i ca. Atlanterhavslaksen skiller seg fra stillehavslaksen ved at den har færre enn stråler i gattfinnen.


Laksen har et lite, spisst hode og kroppen er tykkest rundt ved ryggfinnen. Halefinnen er svakt avrundet i formen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg