onsdag 4. mai 2016

Lønn helsefagarbeider tariff

Les mer om tariff , tarifforhandlinger og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet her. Slik forgår tarifforhandlingene under lønnsoppgjøret hver vår. Foreslår nye endringer. Forsikring og banker.


Jobbsikkerhet og lønnsvekst. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt.

Hovedtariffavtalen regulerer lønns- og arbeidsvilkår. I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Særavtaler Sentrale særavtaler er tariffavtaler som omfatter ett eller flere spørsmål som ikke er omhandlet i hovedtariffavtalen.


Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. I de to årene du er ute i jobb vil du gradvis stige i lønn , i følge denne modellen: Halvår = 8. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet.


Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi.

Lønn i 1prosent stilling: 356. Etter tolv år på Lambertseter sykehjem har ansatte i full stilling ei årslønn på 356. Dette opprykket tilsvarer om lag 20. KS-avtalen omhandler ikke Oslo, som er et eget tariffområde. Den som skal være ansvarlig for de ferdig i stand-gjorte dosettene må inneha grunnleggende legemiddelkunnskap.


Dersom personell uten slik kompetanse skal benyttes til å utføre den praktiske fyllingen av dosettene (som medhjelper), er det en forutsetning at annet personell som har nødvendig. Der jeg jobber kan det å gjøre en veldig god jobb vs. Det er likevel ikke alle vederlag eller godtgjørelser som skal regnes som lønn etter allmenngjøringsforskriftene. Det er et krav at det dreier seg om goder eller ytelser som det er vanlig å regne som en del av lønnen og som inngår i beregningsgrunnlaget for feriepenger, skatt og trygdeytelser. Som helsefagarbeider skal du yte profesjonell helsehjelp, kunne utføre grunnleggende førstehjelp og ivareta pasientsikkerhet.


En helsefagarbeider har varierte arbeidsoppgaver og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke og andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke. Partene enige – storstreik avverget. I en tid med stor usikkerhet ute, har det vært viktig for oss å gjøre det vi kan for å styrke konkurranseevnen til våre bedrifter her hjemme.


NHO Service har sammenliknet lønn med KS for ansatte i sykehjem driftet av NHO- Servicemedlemmer og norske kommuner. Hvis du er under år får du ofte mellom ti og tretti prosent lavere lønn. NHO er den viktigste aktøren på arbeidsgiversiden når det gjelder lønnsutviklingen i Norge.


Annethvert år forhandles det om tariffavtalene.

Logg deg på Mitt medlemskap på Arbinn. Likevel har tarifflønna en smitteeffekt. Mange uorganiserte virksomheter følger standarden fra de relevante tariffavtalene når det gjelder lønn , selv om dette er helt frivillig. Jeg er ferdig utdanne som helsefagarbeider , men jeg har års ansiennitet som.


Her finnes det imidlertid ingen garantier. Jeg leste at tariff var 111kr timen, og lurer på om de faktisk har rett på å velge lønn nå i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg