fredag 27. mai 2016

Lefserull med kylling

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Lefseruller med kalkunskinke oppskrift med kalorier, allergener og pris. Tips til fingermat. Her er tre velsmakende varianter av fingermat, hvor deilig spekemat kommer til sin rett.


Dette er kosemat for enhver anledning, enten du skal ha en tapasbuffet eller skal servere en enkel apetittvekker før gjestene setter seg til bords.

Lefserull med spekeskinke, ruccula og kremost kan serveres som tapas eller som snacks. Lefserullene er en slager på tapasbordet, eller som snacks ved siden av ost og kjeks. Ta av skinnet på kyllingen og del den opp i mindre biter. Skrell gulroten og skjær dem i små biter.


Del brokkoli i mindre biter. Varm olje og karripasta i en stekepanne og fres kylling , grønnsaker og ananasbiter i noen minutter. Tilsett ananassaft og smak til med salt og pepper.


Fyll lefsene med kyllingblandingen og rull.

Sunn og god snacks om passer perfekt til f. Når du lager snacks selv får du bedre smak, mindre usunt fett og mindre salt. Det er tre positive ting på en gang det! Favoritten lefserull med spekeskinke og kremost er perfekt til tapas, koldtbord eller som snacks. I denne oppskriften har vi byttet ut kremost med pesto, som vi syns er enda bedre!


Du kan fylle lefserullene med forskjellig, som laks, diverse pålegg som skinke eller fårerull, og med diverse tilbehør. Jeg har valgt å fylle noen lefseruller med spekeskinke, litt salat og en urtekrem. Jeg brukre alltid de grove tortillalefsene fordi jeg synes de har mere smak og har bedre konsistens.


Lefse med parmaskinke, basilikumkrem og soltørket tomat. Her kommer oppskrift på en forrett som er spesielt egnet å servere på hytta nå i påsken. Utgangspunktet er lefser som smøres med en ostekrem og kan ellers fylles med det du måtte ha tilgjengelig. Parmaskinken kan for eksempel fint erstattes med røkt laks.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Skjær kyllingfilet i strimler. Brun strimlene i flere omganger på høy varme i en stekepanne med olje.

Ha de stekte strimlene tilbake i stekepannen og tilsett tacokrydder. Hell på vann, og la det trekke ca. Lag gjerne tacokrydderet fra bunnen av. Fyll tortillalefser med salat, saftig kylling , salsa. Server med guacamole og rømme.


Og den med laks og kremost er en klassiker, og en av mine soleklare favoritter. Kilde: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Jeg er ikke sånn kjempestor fan av røkelaks sammen med f. Utrolig enkelt og utrolig godt! En annen god variant er med avokadokrem og skinke. Bytt ut roastbiffen med andre typer kjøtt eller fisk.


Grønnsaker er også lett å finhakke og blande sammen med salaten. Sørg for å sende med barna noen friske grønnsaker eller frukter i matpakken. Uansett om barnet spiser det eller ikke, er det viktig at de alltid har et alternativ innen rekkevidde.


Grilletkylling-wrap med chili og mango. Kylling passer perfekt i wrap, og sammen med litt chili blir det enda bedre! Den glaserte kyllingen sammen med pasta som en vendt i rømme, smaker supergodt sammen med koriander og sesamfrø. Fylte lefser med laks, snøfrisk og fersk dill er en utmerket forrett, og lefse med fårepølse, rødløk, purre, rømme og pepper passer ypperlig som tapas.


Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Smør et lag med ostekrem utover hver lefse. Legg skinken på og strø på salat og agurk. Ha på pepper og rull lefsene sammen. I våre oppskrifter har vi brukt små potetlefser.


Man kan også selvsagt benytte tortilla og hjemmelagede lefser. Med en pakke lefser i huset har du alltid mulighet til å lage noe ekstra godt med det du har tilgjengelig. Juleklassikeren sylte og sennep er nydelig, men alt kan brukes som fyll i lefser!


Her er noen forslag: tynne skiver ribbe, røkelaks, gravlaks, oksetunge, ost med litt marmelade, finkuttet pinnekjøtt, lutefisk og poteter, salat av kalkun- eller kyllingrester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg