tirsdag 24. mai 2016

Kyllingkjøttdeig boller

Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt. Besøk en av våre butikker! Snu på kjøttbollene under steking. Kok pasta etter anvisning på pakken.


Kok asparges i ett minutt, og del den i litt store biter.

Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle sammen med kyllingkjøttbollene og hell over 2-ss urteolje eller pesto. Server gjerne brød til. Krydre med en god klype salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen til en farse. Trill farsen til valnøtt-store boller.


Kjøttdeig av kylling har omtrent samme bruksmåter som kjøttdeig av svinekjøtt. Den kan brukes til det meste, forenes med alle typer krydder og smaker, og ikke minst brukes i kjoslash;ttretter fra andre land. Lag fine boller med to spiseskjeer.


Et triks for å få bollene til å bli helt glatte, er å dyppe skjeene i vann.

Når bollene er ferdig stekt, kan du lage en saus. Kyllingboller: Ha kyllingkjøttdeig i en bolle og tilsett finhakket løk, mineralsalt, pepper og potetmel. Rør sammen til alt er godt blandet evt. Ha spinaten over i en liten kjele og tilsett resten av ingrediensene til spinatsausen.


La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper. Varm halvparten av smør og olje i en panne og stek kyllingkjøttdeig i et par omganger. Legg ferdig stekt kyllingkjøttdeig over i en stor gryte. Fres løk, hvitløk, gulrot og chili i resten av stekefettet.


Ha det over i gryten og tilsett hakkede tomater, laurbærbla vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-minutter. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann og hønsebuljong.


Ha blandingen over i en bolle. Tørk lett av stekepannen med et kjøkkenpapir.

Legg en tortillalefse i stekepannen og fordel litt av kjøttblandingen på halvparten av lefsen, strø over ost på kjøttfyllet, brett lefsen over slik at du har en halvmåne i pannen. Ha kyllingkjøttdeig og salt sammen i en matprosessor og kjør deigen sammen til den blir seig. Tilsett krydder, revet hvitløk og finhakket sjalottløk. Stek et par minutter og snu. Smuldre brødet, tilsett egg og rør alt godt sammen.


Bland kyllingkjøttdeig og salt godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og form til små boller. Det er også en god måte å bruke opp eventuelle grønnsaksrester du har liggende.


Mos avocado med limesaft, salt og pepper. Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær agurken i terninger. Bland inn yoghurt og smak til med krydder. Mesterkokk Tom Victor Gausdal har liten erfaring med kyllingkjøttdeig , men mener det egner seg til retter som stekes på høy varme. Som vanlig ble mine boller kjempe bra.


Overraskelsen var derfor stor da jeg måtte konstatere et klart tap i konkurransen. Kyllingkjøttdeig fungerer greit hvis du skal wokke. Bollene bakt etter oppskriften på verdens beste boller fra det søte liv fikk et helt klart flertall av stemmene.


Fortsatt i sjokk, men innser at jeg vel må prøve ut den oppskriften neste gang. Skyll og kok quinoa i min, jeg rørte inn en frossen spinatpute mot slutten. Disse kjøttbollene er saftige og smakfulle av lune krydder, friske urter og bacon. Du blander farsen kjapt i en kjøkkenmaskin og lager små boller med teskje som du steker i ovnen i minutter. Bruk kjøttdeig av okse, lam, kylling eller svin.


Garantert en suksess på koldtbordet, til tapas eller som egen middag med båtpoteter og aioli til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg