mandag 30. mai 2016

Verdens beste brun saus

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Kan du lage brun saus , kan du lage saus til de fleste kjøttretter.

Vi bryr oss om ditt personvern. Hjemmelaget brun saus er noe av det beste Arne Brimi vet. Perfekt til kjøttkaker, kjøttpudding, stek og mange andre typisk norske retter. Lag brun saus ved å smelte og brune smøret.


Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Sånne mammaer som lager de aller beste kjøttkakene er helt umulig å få oppskrifter av, for det er en dæsj av ditt og en klunk av datt, til du får passe konsistens - ja, du vet. Jeg har tillatt meg å bruke mindre sukker og legge til nykvernet pepper og limesaft i min versjon, så sjekk gjerne ut Bjørn Tores original- saus også.


Hvorfor ikke lage begge og se hvilken du liker best?

Matblogger Edel avslører sine aller beste triks slik at du kan naile denne enkle sausen. For å lage brun saus trenger du kun tre ingredienser: smør, mel og kjøttkraft, forteller matblogger Edel Granerud Randgaard. Brun saus er den enkleste sausen du kan lage.


Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi.


Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Verdens beste vaffelrøre! Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale spiller ingen rolle. Her er det god smak og masse kjærlighet.


Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese ½ finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som. Kok deretter sausen i ca 4-minutter etter at den er spedd ut. Spe på litt og litt. Smak til med salt og pepper.


Om du har dårlig tid og ikke har mulighet for å lage saus fra bunnen av bruker du bare posesaus. Vips så har du en halvveis hjemmelaget brun saus.

Smelt og brun smøret. La sausen småkoke i ca. Slik gjer du: Steik kjøttet i ei steikepanne. Det må steikast i fliere porsjonar slik at det ikkje blir kokt. Ha det over i ei jerngryte.


Brun løken og steik den ferske soppen i steikepanna. Hvit saus , brun saus , tomatsaus, sauser som begynner med smør og sauser som slutter med smør, og sauser som ikke har smør i det hele tatt. Server med ønsket tilbehør som kokte poteter og grønnsaker.


Matredaksjonen har funnet fram ti klassiske sauser som. En streng kokk ville sagt: Du kan ingenting før du kan lage brun saus. En brun saus er sausen du serverer til kjøttkaker, karbonader og farsekaker.


Alle har på en måte rett. Den fungerer utmerket til andre retter med noen enkle justeringer. I utgangspunktet består en brun saus av mel, smør og kraft. Mange har et forhold til brun saus , men ferdige poser blir ofte valgt når det skal lages. Det å lage hjemmelaget brun saus er imidlertid veldig enkelt.


Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage. Så siler du sausen over i en annen gryte, sånn at rusk og rask ikke blir med i serveringen. Ideelt sett kunne du nå latt den glatte sausen stå og koke ned til den ble en tykk, seig sak med brilliante konsentrerte smaker, men for å raska på kan du jevne den med maizena rørt ut i litt vann. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme.


Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste , syns vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg