onsdag 25. mai 2016

Før maten sang

Vi skal ha velkomstsang og så skal vi ha tradisjonell sang til maten , og takk for maten sang. Hva vi ender opp med som velkomstsang og takk for maten sang vet vi ikke,men regner med at vi synger i jesus navn går vi til bords før vi begynner å spise. En takk for maten sang kan avrunde måltidet på en god måte. Her får du anledning til å takke vertskapet, kokkene og serveringspersonalet for innsatsen.


Gjestene har sittet stille lenge, og det kan være morsomt å legge litt bevegelse inn i en takk for maten sang.

Ellers brukes gjerne samme melodier som for velkomstsangene. Før-maten-sang , er ikke det litt vel krampaktig? Bedre å ønske velkommen. Senere kan dere sikkert ta en sang. Noen elsker det, noen hater det.


Spør konfirmanten selv, da? Da jeg vokste opp sang vi alltid før maten , å du som metter før middag. Hele kjernefamilien var samlet før middag og noen ganger spiste også veninner av meg også middag med oss.

De var også med og sang. Hadde du reagert negativt om dine barn måtte synge før middag om det var på besøk hos noen? Dere kan gjerne også synge sanger om mat utenom måltidene.


På den måten får barna et forhold til maten de spiser, og en forståelse for hvor den kommer fra og hvordan den blir til. Det er et steg i riktig retning mot matglede, men også til et sunt og realistisk forhold til kosthold. Mange føler det er befriende og sammensveisende å få synge litt. Her følger en god takk for maten - sang som ikke er utbrukt. Melodien er velkjent, noe som gjør at mange henger seg på i fellessangen.


Om sangen ikke lyder bra. Er det fordi all maten nesten. Men det tar vi med et smil. Så er stemningen på topp. Pål sine høner Nå er vi mette og takker for maten. Takk for maten sanger.


Når man synger sammen, skaper man samhold og humøret stiger. Her får du en smakebit på flere av de takk for maten sangene som vi selger på Munter.

Velg i våre kategorier og få forhåndsvisning av festsanger du kan få lastet ned direkte. Enkelt Aldri før har det vært enklere å laste ned sanger til fest. Sanger vi synger før vi spiser: Dagens barn velger hvilken sang som skal synges før vi spiser. Nå har vi vasket hender Nå har vi vasket hender, Og vi har satt oss ned Nå sitter vi og synger, Og venter på beskjed. For vi er veldig sultne, Det skal du snart få se.


Og nå er sangen slutt ,- ja, på en, og to og tre. Det er mange fine sanger om mat som kan hjelpe deg å lære språket og som du kan lære med barn i barnehagen. Her presenterer vi noen av dem med noen oppgaver for deg. Sang 1: Matpakkevise Litt om sangen : Sangen er skrevet av Knutsen og Ludvigsen, en kjent norsk duett.


Det er normalt at man takker for maten , enten med en sang eller en tale. En takk for maten – sang kan du bruke til alle anledninger. Disse sangene inneholder gjerne en rød tråd om mat og drikke. Blandet sammen med litt humor så blir en takk for maten sang en skikkelig god avslutning på måltidet.


Konfirmant gutt, jente, fra konfirmant og religiøse sanger. Innen konfirmasjon har vi også delt opp hvem de forskjellige sangene er fra. Det betyr at du kan finne rett sang mye, mye lettere uten å lese gjennom mange andre uaktuelle sanger.


Her finner du sanger som er kronen på verket for maten , som er servert på din festkveld. Det er jo grenser for hvor mye morsomt det er å si om maten. Si gjerne noe om festen.


I talen kan du gjerne si noe om jubilanten, om sangen og talene, men ellers gjerne trekke fram ting som har med mat å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg