onsdag 18. mai 2016

Norsk muntlig eksamen vg3 pensum

Se i gjennom pensumlisten og se hvor du kan kjøpe pensumbøkene til best pris. Spar penger på faglitteraturen til økonomi-studiet til studiestart. Finn best pris på hvitevarer. Se de beste tilbudene!


Læreplan i norsk (NOR1-05) Læreplanen utgår gradvis Denne læreplanen vil utgå gradvis fra 01. Skal du ta eksamen i norsk , men har et annet morsmål?

Hvis du har bodd i Norge i mindre enn år når du skal avlegge eksamen i norsk , kan du søke om å ta en eksamen som er tilpasset deg som har et annet morsmål enn norsk. Skriftlig eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt. Muntlig eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt. Vgstudieforberedende utdanningsprogram.


Vgpåbygging til generell studiekompetanse. Det er to hele bøke rmed pensum , og jeg aner inne hvor jeg skal begynne? Elevene skal opp til skriftlig eksamen i norsk.


Hvordan forbereder dere dere, og hva tror dete er mest aktuelle tema?

Eksempel på en oppgave du kan få som privatist i norsk muntlig Oppgavene du får må selvsagt være knyttet til læreplanen. Det kan derfor være et godt poeng at du kjenner læringsmålene for norskfaget, og husk at du må se på målene for både Vg Vgog Vg3. I Bergen (Hordaland fylkeskommune) er det helt klare retningslinjer for muntlig privatisteksamen i norsk. Dette er en tekstbasert (analyse)oppgave. Tekst trekkes blant minimum åtte oppgaver.


Videre forteller Espen om hvordan norskeksamen foregår og hva som kan være lurt å lese på frem mot eksamen. Faget dekker kompetansemålene for både norsk påbygg og norsk vg vgog vgstudiespesialiserende. Du kan også ta dette faget dersom du tar norsk som andrespråk. Videoundervisningen dekker alle temaene i faget. Målet vårt er å gi deg kunnskap og oversikt til å mestre faget og eksamen.


Lag deg en plan for hvilke deler av pensum du skal gå gjennom når. Eksamen omfatter hele faget (1timer). Denne planen bør vare helt fram til et par uker før eksamen. De siste ukene før selve eksamen bør du sette av til repetisjon, øvingsoppgaver, ekstralesning på det som er vanskelig osv. Bruk gjerne en kalender til å lage denne planen.


SVAR: Hei Det er teoretisk fullt mulig å bli trukket ut til muntlig eksamen på VgNorsk - selv om du har hatt eksamen året før. Hvor stor sannsynligheten er i praksis, ja det kan diskuteres. Men om jeg husker korrekt så går mesteparten av VGut på å lære seg å skrive forskjellige tekster (diktanalyse, essay osv), så er nok viktigere pensum å finne i VGog VG3.

Dvs, både muntlig og skriftlig. Jeg jobbet tidligere med almenn påbygg for å oppnå studiekompetanse men p. I tillegg til en særoppgave. Utover dette handler det om å ha god oversikt over pensum og å forsøke å ta det med ro allerede før du går inn.


Alle der inne vil at du skal lykkes. Tenk derfor på muntlig eksamen som en samtale der du skal fortelle og reflektere over det du har lært på emnet. Heldigvis er det kun mulig å komme opp i VG, og kun til muntlig eksamen.


Da er det mulig å forberede seg bedre til eksamen , og vi skal hjelpe deg på veien! Har du blitt trukket til muntlig eksamen i historie, er det først og fremst viktig å vite hvordan eksamen foregår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg