tirsdag 3. mai 2016

Amming mat

Lurer du på hva og hvor mye du bør spise og drikke når du ammer? Les mer om de viktige næringsstoffene og hva som er et riktig kosthold her. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Mat du bør unngå under amming Maten du ikke bør spise når du ammer Ifølge eksperter er det helt individuelt hva babyer tåler. Noen tror at ammende ikke kan spise mat som de ble anbefalt å unngå som gravide, for eksempel muggost og kjøtt som ikke er gjennomstekt. Men du kan fint spise disse matvarene når du ammer.

Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Du kan lese mer om amming i brosjyren Hvordan du ammer ditt barn (Helsedirektoratet) Du trenger litt mer mat. Når du ammer, har du behov for å spise litt mer mat for å tilføre de næringsstoffene som skilles ut i morsmelken. For eksempel vil to skiver brød med pålegg og to glass skummet melk ekstra hver dag gi nok energi til. Noen barn har ikke behov for nattmat etter seks måneder, men dette gjelder ikke for alle.


Et barn på seks måneder spiser ikke nødvendigvis nok fast føde til at det ikke er sultent om natta, og da må det få mat , enten ved amming eller på andre måter. PDF ( MB) ↓ Vis flere. Det er mange årsaker til at mødre tror at de har for lite melk: At barnet vil ammes igjen selv om det nettopp har spist, at barnet vil ammes oftere enn andre barn på samme alder, at barnet er urolig, eller at brystene føles myke og tomme.


Mat og måltider for spedbarn.

Ingenting av dette forteller oss om barnet får nok mat eller ikke. Amming og tannhelse. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell Gode levevaner før og i svangerskapet. Lavkarbo-kosthold og amming.


Et kosthold som ikke er mye forsket på i sammenheng med amming , er lavkarbo-kostholdet. Det er fordi det er usikkert hvor trygt det er for barnet, med tanke på ketoner i morsmelken. Mat som gir babyen vondt i magen?


Har du også hørt at ammende mødre bør unngå kål, løk og erter fordi babyen kan få luftsmerter? I utgangspunktet kan du spise dette med god samvittighet. Hvis du har sterke smerter i brystet og dårlig allmenntilstand.


For å sikre at barnet får nok mat , bør du legge det ofte til brystet. De dråpene du har, er det viktig at barnet får. Ved hyppig amming vil barnets behov for næring bli.


Koffein finnes i en rekke drikkevarer og mat.

Blant annet finner vi det i te, cola og sjokolade, men den fremste kilden er kaffe. Gjennomsnittlig inntak av koffein hos en kaffedrikker er 3-4mg koffein per dag. Spedbarn kan fint bli lubne av morsmelk uten at det øker risikoen for overvekt senere. Tvert imot vil amming kunne forebygge at barnet blir overvektig senere i barneårene. Hvis barnet legger mye på seg etter at annen mat er innført, er det viktig å gi sunn og variert mat i riktige mengder.


Barnet skal ikke slankes. Selv om du ammer, er det viktig at du ikke bare tenker på alt som er forbudt, men heller fokuserer på at du får nok av alt du trenger. Følg appetitten og spis god og sunn vanlig mat , sier cand. Hun er også medforfatter i Spedbarnsboken. Alt du lurer på om amming og nyfødt.


Ved gulsot skal barnet ammes annenhver time og trenger dermed mat selv nattestid. Da skal du vekke barnet, sier hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg