tirsdag 14. februar 2017

Hendene dikt

MEN jeg setter pris på at dere ber om lov. Diktet fåes også kjøpt som bryllupskort. Men ikkje så lenge at du ikkje tør fly. Eg vil stå her og sjå deg løfta vengene dine og stiga.


Og eg vil vera her så du kan koma tilbake for å kvila.

Hender er berre til låns. Hold hendene hans med håndflaten opp, slik at du kan se hvilken gave de er til deg. I mange og lange år.


Dette er hendene som ser så store og klumpete ut, men likevel vil være så varsomme. Da var hendene mine alltid. Kan noen hjelpe meg? Men den gang kunne disse grovskapte.

Leste et nydelig dikt for en stund siden her, men glemte dessverre å skrive det ned. Handlet om noen små hender som roter og griser til nå, men at man vi savne den tiden fordi den går så fort. Uansett må vi nok ha med at diktet både åpner og slutter med at hendene ligger på bordet. Først kikker det på jeg-personen, i et personlig dikt som dette får jeg ikke dette til å være andre enn dikteren selv.


Til slutt ligger de og venter, på dem som kommer og er trøtt. Det hender du blir lei deg fordi jeg er så liten. Jeg setter merker alle steder, og gjør deg ganske sliten.


Men hver dag blir jeg større, ja en dag så blir jeg stor. Og alle mine avtrykk, blir bare svake spor. Her er mitt lille avtrykk så du kan huske og forstå, hvor søte mine hender var den gangen de var små. Her er mitt første avtrykk, så du kan huske og forstå, hvor søte hender jeg hadde.


Men best husker jeg stundene da. Her er kjendisenes favorittdikt Se favorittene - og les dem her! VG Nett) Norske kjendiser feiret poesidagen ved å plukke ut sine favorittdikt.


Stein Mehren var en av våre største samtidsdiktere.

Han døde i fjor sommer år gammel, men diktene hans lever videre. Ukas dikt Jeg holder ditt hode er et av hans tidlige og vakreste dikt. Synes dette diktet her er fint, men liker ikke det første verset. Blir jo ikke lei meg for at hun er liten liksom.


Ett lite barn ved brystet lagt er lån og intet eie. Du har det kun en liten stund så går det egne veier. Men, du kan gi det alt du har av kjærlighet og varme, som svar du får om halsen lagt to lubne barnearme.


Hva rikdom her i verden kan vel måles med den glede som den du har s. Frå gjerning til gjerning som ligg og ventar berre på dei går dei dagen lang. Tene ved livsens grunnkjelder får dei. Er mild som en vin kan stryke på ditt kinn.


Hånden er en stjerne, den hilser deg så gjerne. HØSTEN Høsten åpner skrinet sitt, pynter med fine farger. Henger opp noen røde bla visner litt på alle strå, maler verden gul og. Anniversary Baby Birthday Book Card Brudeparet: Dikt og Ordtak Bursdag: Dikt og Visdomsord Car-fire Cards for men Center Step Card Chocolate Card Christmas Circular Side Step Card Clean and Simple Confirmation Congratulation Criss Cross Card Diamond Fold Card Diaper Fold Card Door Hanger Double Frame Card DT Kenny K Krafty Girlz DT Kort O Mania.


Disse hendene skal følge deg gjennom livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg