onsdag 1. februar 2017

Hoste barn kjerringråd

Hoste - kjerringråd. Det er kroppens metode for å bli kvitt det som irriterer luftveiene. Så snart et fremmedlegeme kommer dit vil hosterefleksen gjøre seg gjeldende.


Alt fra spedbarn til barn og voksne, til og med en hun kan ha hoste. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle.

Selv om det er kroppens naturlige reaksjon for å kvitte seg med fremedlegemer i luftveiene, kan det bli slitsomt i lengen. Trangen til å hoste kan døyves ned med å drikke en spesiell te, sier en innsender. Lag deg en kopp te av krydderet Timian.


Den vanligste årsaken til hoste er forkjølelse. Mange barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Dette er særlig typisk for barn mellom ½ til 2–års alder.


Forkjølelse gir rennende nese, sår hals og hoste , noen kan også ha litt feber.

Barn med forkjølelse hoster ofte. Noen barn kan hoste til de brekker seg. Tørrhoste er irriterende, men som regel helt ufarlig. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste, enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten. Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom.


Bertil Berg-Olsen, har lang fartstid fra arbeid i helskost og som homeopat. En morgen på jobb i helsekostbutikken kom det inn en trøtt og sliten mann. Han var småbarnsfar med kone og flere barn , som hadde hostet natten gjennom.


Vi har fått sendt inn et kjerringråd. Det går på at man skal kutte opp skiver av ingefærrot som hostemedisin. Disse skivene skal tygges ettersom man har behov for det.


Men det finnes gode råd: Hold soverommet kjølig. Noen kaller det for irritasjonshoste også. Det er noe som både voksne og barn kan ha fra tid til annen uten at det er noe alvorlig. Men hoste som er vedvarende kan være irriterende.


For å få en god behandling av problemet bør man finne ut den underliggende årsaken til hosten , i og med at den bare er et symptom.

Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Ifølge Helsebiblioteket har barn normalt seks til åtte forkjølelser i året.


Men ett signal kan tyde på at hosten er noe mer enn en forkjølelse: Hvis barnet hoster sammenhengende i flere uker, bør det få en legesjekk. Vanlig forkjølte barn har som regel en uke eller to der de ikke hoster, før det igjen braker løs med et nytt virus. SIDE2): Hvem elsker vel ikke kjerringråd som fungerer? Blogger Christina Sandnes, som skriver bloggen Kona til opplevde stort engasjement da hun blogget om løk, av alle ting. Så sant dette er riktig, så burde det vel heller være bra med varm melk og honning mot tørr hoste ! Kjerringrådene her skiller ikke mellom tørr hoste og slimhoste.


De fleste tilfellene av forkjølelse er over i løpet av en ukes tid. Små barn kan hoste noe lengre ti opptil 2-uker etter symptomdebut. Bronkitt er en ekstra kraftig hoste , og mange vil oppleve at det er vanskelig å slutte når man først begynner å hoste.


Barna som hadde fått honning eller narremiddel, var litt bedre enn de barna som ikke hadde fått noe. Husk at barn under ett år ikke skal ha honning. Luftveisinfeksjon, blant annet rhinitt, sinusitt, laryngitt, akutt bronkitt og pneumoni.


Ofte periodevis hoste om natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg