tirsdag 14. februar 2017

Tannverk som går over

Denne nerven, pulpa, består av blodkar og nerver som forsyner tannen med næring. En infisert tann er ofte symptomfri, men kraftig murrende tannverk kan forekomme. Visdomstenner kan være opphavet til smerter i munnen. Tannverk av visdomstenner.


Om man får dem i godt voksen alder, har de ligget i kjeven i mange år, og kommet til syne fordi huden over tannen endrer karakter.

Men det vanligste er å få visdomstennene mellom og 25-års alder. Hvis tannpinen går over av seg selv innen din konsultasjon, er undersøkelsen stadig nødvendig. Jeg har fått tannverk ! Får ikke sove om natta, hva kan jag ta mens jeg venter på behandling? Alvedon hjelper ikke! Går verket over av seg selv?


Går tannverk over av seg selv? Prisen på en rotfylling avhenger av den tiden som går med til behandlingen.

Arbeidet er teknisk vanskelig og tidkrevende og strekker seg normalt over minimum to tannlegebesøk. I tillegg kom-mer kostnaden med å bygge opp igjen tannen. Man vil derfor kunne få et skriftlig kostnadsoverslag i forkant av behandlingen. I den forbindelse kan du få et akutt smertefullt forløp som gjør at du ikke får sove og må ta smertestillende medisin.


Hatt tannverk mange ganger, men er ikke noe jeg vil gå med engang til. Det går over etterhvert. Finnes ikke noe som er værre enn akkurat det. Hvis en intens tannverk går over av seg selv, bør du likevel gjennomføre en undersøkelse. En tannverk har en årsak, og før du vet ordet av det kommer tannverken tilbake på det aller mest ubeleilige tidspunkt, og kanskje med økt styrke.


Hullet bør repareres, mens tenner med fyllinger ofte observeres i første omgang. Dersom pulpa er frisk nok, vil symptomene ofte roe seg ned av seg selv etter en tid. Dette kalles en reversibel pulpitt – en reversibel betennelse i nerven,det vil si at den går over av seg selv uten behandling.


Han sa at alt så fint ut. Med tannlegevakt for akutt hjelp. Noen ganger klarer jeg ikke å lokalisere om det er oppe eller nede, kansk.


Ubehag og ømhet i en tann som nettopp er behandlet er ikke uvanlig.

Fikk akutttime hos tannlege i går , og noe betent tannkjøtt som lå over en visdomstann ble fjernet. Etterpå har jeg hatt store smerter! Har nå fått paralgin forte av legen, da tannlegen selvfølgelig ikke var på jobb idag.


Bihulebetennelse går vanligvis over uten behandling. Reseptfrie smertestillende som paracetamol eller ibuprofen kan lindre smertene. Dersom symptomene er veldig plagsomme eller vedvarer over en uke, bør lege kontaktes. SØGNE (TV 2): Lene Charlotte Johannessen (45) fikk livet snudd opp ned en novemberdag i fjor. Vondt i en tann viste seg å være mye verre enn det legene trodde.


Spør om tannlegen din kan sende faktura. Jo lengre du venter jo mere grisete blir det hos. Bestill time hos tannlegen.


Hvis du har store tannsmerter, må du prøve å klare deg gjennom på beste måte med smertestillende tabletter, til du kan komme til tannlegen. Og skulle tannpinen gå over innen da, bør dulikevel be din tannlege se på tannen. Du kan være helt sikker på at tannpinen vil komme igjen hvis du ikke gjør noe med det. Paracet og Ibux har hatt effekt, men har begynte å dabbe litt av det også. Fuktet en bomullsdott og la den inntil den vonde tannen.


Nasale steroider: Steroidsprayer. Noen av de vanligste er budesoni flutikason, mometason og triamcinolon. Sprayen inhaleres gjennom nesen en eller to ganger daglig. Husk også at det aldri vil bli bedre, bare verre og verre for deg, med alt det medfører.


Gjør det som skal til for å få endret på dette problemet en gang for alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg