søndag 5. februar 2017

Russiske kallenavn

Kallenavn er som oftest en forkortelse av en persons virkelige navn, men det kan også være basert på personens utseende, bosted eller annet som gjenkjenner denne personen. Kallenavn kan være kjælenavn brukt av ektefeller, partnere eller venner om hverandre. Bruk av kallenavn eller utnavn er en gammel skikk kjent fra mange miljøer og kulturer. Noen språk og grupper har uskrevne tradisjoner og regler for hvordan en skal konstruere og bruke slike navn.


Og på det russiske språket, var et annet kallenavn for dem, Fritzes, ikke sakte å vises.

Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. I den russiske oversettelsen ble derimot Stalin konsekvent omtalt som Vissarionovich. Jeg har en teori om at det skyldes en missforstaaelse som har gjort at man har blandet den russiske bokstaven V med georgisk B eller omvendt.


Uansett er det en liten kuriositet. Tu-1ble utviklet i det tidligere Sovjetunionen, som et motstykke til den. Guttens navn Biologisk Objekt Type Human Voronin Frolov Født 26.


Missilet skiller seg fra eldre ballistiske kortavstandsmissil som måtte basere seg på kjemiske eller kjernefysiske stridshoder for å kunne ta ut verdifulle militære mål på grunn av manglende presisjon. I tillegg var russiske navn på utstyret enten ukjent eller ikke eksisterende.

NATO- kallenavn var NATO-alliansens kodenavn for sovjetisk og kinesisk utstyr. Vi antar at nedgangen skyldes at de russiske flystyrkene som normalt opererer i nordområdene, har deltatt i operasjoner i andre områder, for eksempel Syria, sier major Brynjar Stordal, talsperson i FOH. Nato-landene mener Russland fortsetter å bryte INF-avtalen som forbyr mellomdistansemissiler bevæpnet med atomstridshoder. Dette dreier seg om SSC-8-missiler, med kallenavn Novator, som kan utstyres med atomstridshoder.


Disse er vanskelig å oppdage, de er mobile, og de kan nå alle. På denne nettsiden finner du kattenavn til katten din. Oversikt over populære kattenavn, kule kattenavn, hovedsaklig norske kattenavn.


Da kom et russisk MIG 31-flyet farlig nær en norsk F-16-maskinen over kysten av Nord-Norge. Nato- kallenavn Bear), satt på bakken etter flere ulykker. Josef Vissarionovitsj Stalin (opprinnelig Dzjugashvili) var en georgisk revolusjonær og sovjetisk politiker, stats- og partileder.


Idet et fly kommer inn i Norges sone, skal det merkes med navn og sannsynlig rute innen to minutter. Russiske krigsfly skal demonstrere styrke Usynlige fly. Er det et sivilt fly, har det alt en kode. Militære fly må følges nøye, de russiske militærflyene er ikke synlige for sivile luftfartsmyndigheter.


Se video: Her ser du to ulike.

De ble laget for å lette kommunikasjonen mellom forskjellige lands enheter, som ofte ikke benyttet samme språk. Visste du at Vova og Vladimir er den samme personen? Hva med Sasha og Alexandra? De er også den samme personen.


Noen ganger høres disse navnene ikke ut som navnene de ble avledet fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg