fredag 17. februar 2017

Tilbakevendende feber voksen

Jeg er en jente på år som i det siste har vært plaget med tilbakevendende feber , dvs. Idag kjenner jeg litt lett stikking i brystet på venstre side, spesielt ved inhalasjon. Selv om Schnitzlers syndrom er en meget sjelden tilstan bør diagnosen overveies hos pasienter med tilbakevendende urtikarielt utslett, spesielt hvis dette er ledsaget av feber og leddsmerter.


Slike pasienter bør følges nøye med tanke på utvikling av monoklonal gammopati, eventuelt med overgang til malign sykdom. En tenåringsjente ble akuttinnlagt på sykehus med feber , diaré og magesmerter. Feber om natten voksen.


Litt mer om feber hos voksne. Tilbakevendende feber kan utvikle seg i barn på ulike hastigheter og varierer fra så lite som 10grader F til så høyt som 1grader F. Andre medisinske årsaker som utløser tilbakevendende feber er hypertyreose eller andre endokrine kjertel lidelser, arvelige lidelser, kreft som nyrekreft og autoimmune sykdommer som lupus eller juvenil revmatoid artritt. Har en sønn på år som det siste året har ofte vært plaget av feber.


Det starter med at han blir slapp og utilpass og så stiger krops temperaturen opp til - 35. Det går som regel over i løpet av en dag eller to. Men ofte hoster han og snørrer en 7-dager etter på. Du kan også føle deg svak, ha hodepine og muskelsmerter.


Den revmatiske betennelsen kan føre til økt mengde væske i hjerteposen eller lungesekken. Barnet har mange hvite blodlegemer og blodplater i blodet. Systemisk barneleddgikt går snarlig til ro hos prosent av pasientene.


De resterende kan ha tilbakevendende feber , eller leddproblemer som etter hvert dominerer sykdomsbildet. Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber.


Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin. Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. JEG har feber når jeg har 35. Min normale kroppstemp er grader.


Når jeg bikker 3er jeg ganske febril og dårlig. Det samme gjelder for barna mine, som har samme kroppstemp som meg. På 3har de blanke øyne og roser i kinnene. Da kan man si hva man vil om hvordan feber defineres. Vi er febril på 3 på er vi totalt.


Jeg fikk høy feber (39) og vond hals. I ukene etter var allmenntilstanden ikke så bra. Jeg gikk på jobb, men fikk ofte feber igjen. Fikk diagnositert influensa hos lege. Hostet i ukesvis et.


Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler. Hvis jeg ser bort fra utallige brystbetennelser med så høy feber har jeg bare hatt det en gang, og da var det stille lungebetennelse jeg hadde. Barn får feber , og noen med barn vet dette.


Men barn er også robust og er ment å sprette tilbake raskt fra forkjølelse, infeksjoner og influensa. Hvis barnet ditt har en tilbakevendende feber over en periode på uker eller måneder og et mønster av disse feber har utviklet, kan barnet ha en større underliggende helseproblem skjer. Rickettsioser er en gruppe sykdommer som er forårsaket av Rickettsia-bakterier med varierende geografisk utbredelse. Rickettsioser deles vanligvis inn i to grupper: flekktyfusgruppen (epidemisk og endemisk flekktyfus) som smitter via lus eller lopper, og flekkfeber (bl.a. afrikansk flått-tyfus, boutonneusefeber og Rocky Mountain-flekkfeber) som smitter via flått eller midd.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Stoppemidler kan anvendes, men ikke hvis det er blodig, pussholdig diaré, eller diaré med høy feber. Det er ikke vist at forebyggende behandling mot reisediaré med frysetørkede melkesyrebakterier har effekt.


Ved utenlandsreiser kan diaré forebygges ved å koke drikkevannet, eller ved kun å drikke vann fra forseglede flasker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg