torsdag 23. februar 2017

Natron og eddik

Når me blander natron og eddik dannes ein gass som heiter coResultat etter forsøk Me har også fonne ut at når du blannar natron og eddik i ei flaske og har kork så kommer det trykk på korken og det vill sprenge viss du hiver den i marka elle opp i lufta. Viss du bare blandar natron og eddik uten kork så bruser det over kanten. Det har vi testet, se de åtte testene våre om vasking med eddik og natron nederst i saken.


Gni dine hvite plagg med natron og dypp dem i en bolle med klar eddik. La det virke i minutter og skyll som vanlig. En løsning for å desinfisere baderommet.

De antibakterielle egenskapene til natron og eddik kan brukes til å desinfisere overflatene på hele badet ditt. La det suse og bruse av hjertens lyst, mens du setter på vannkokeren. Hell kokende vann ned i sluket, og voila! Det som skjer her, er at både natron og eddik er fettløsende og sammen lager litt action, sånn at kroppsfett, såperester og andre uhumskheter løsner og blir med det kokende vannet ut av røret. Det spesielt hyggelige er at eddik , natron og sitron er miljøvennlige, billig i bruk og du slipper å bekymre deg for giftige kjemikalier du puster inn, får gjennom huden eller forpester omgivelsene med.


Tøm ml eddik i erlenmeyerkolben tilsett noen dråper zalo og konditorfarge. Rør rundt til alt er blandet. Tilsett ts natron , rist kolben litt og se hva som skjer.


Bland teskje natron , teskje sukker og teskje av for eksempel C-vitamin i pulverform i hånden og sett tungen på blandingen.

Fuktigheten på tungen gjør at stoffene blandes og løser seg opp. Karbondioksid blir frigjort. Et annet navn på C-vitamin er askorbinsyre. Askorbinsyre er ikke en syre, men et karbohydrat. Eddik fungerer ypperlig til å fjerne kalkbelegg, og det er stortsett på badet vi finner slikt smuss, så det er ikke alt som blir borte med eddik.


Gressflekker, blekk, is og blod vil ikke bli borte av eddik alene, skriver Good Housekeeping. Dette skyldes at disse flekkene trekker raskt inn i stoffet, og reagerer ikke på syre. Først og fremst bør man utstyre seg med to sprayflasker, ifølge nettstedet The New Housemaker. Du visste kanskje ikke at effektive flekkfjernere som eddik , sitron, natron og bakepulver og gjerne i kombinasjon tar de aller fleste flekker, både kalk og fettflekker. Når du blander eddik og bakepulver dannes det karbondioksi som mekanisk påvirker smuss og som gir middelet ekstra styrke til å fjerne flekkene.


Et morsomt kjemiforsøk som dere også kan gjøre hjemme selv! Alt dere trenger er eddik , natron og noe å ha det i. Realfag med natron , eddik og ballong. Slå natron i eddik og sett en ballong på toppen av flasken.


Vips, så blåses ballongen opp av CO2. Dette er bare et av forsøkene som elevene ved Krohnengen skole gjør for å skjønne realfag. Rengjøring av komfyr med natron og eddik.


Fungerer overraskende bra, men tar ikke de hardeste flekkene.

En godt brukt komfyr med fettete ovnsdør må være den ultimate testen for rengjøringsmidler. Ifølge gjør det selv-nettsiden The Instructables er eddik og natron alt du trenger. Spray på flekker og skjolder og tørk med en klut.


Mugg på dusjforheng. Legg forhenget i vaskemaskinen med et par skitne håndklær. Jeg har de siste to åra byttet ut det meste med natron , deretter litt grønnsåpe og eddik og det meste blir skinnende rent.


Det gjenstår og bytte ut klesvaskemiddel og oppvasksåpe, foreløpelig brukes det et økologisk produkt men det er fullt mulig å bruke natron der også, forøvrig er grønnsåpe mye brukt til klesvask her i frankrike. Du kan også lage en masse med natron og eddik som du påfører direkte på den berørte neglen. Du trenger bare å dekke den med en bandasje og la det virke over natten. Med dette midlet vil du skape et surt miljø som soppen ikke vil være i stand til å tolerere.


På bare noen få dager vil du merke en forbedring av neglene. Frisør og hårstylist ved Adam og Eva Grensen, Eva Lill Kristengår har lagt seg merke til at effekten kan være kortvarig når håret vaskes med natron og eddik. Jeg drev en miljøvennlig salong i en periode og der hadde jeg flere kunder som brukte natron - og eddikmetoden i perioder, forteller hun. Andre eksempler på sure ingredienser er sitronsaft, eddik og sirup. Eksempler på kaker med både natron og syre er lapper, sveler og tykke lefser.


Vær obs på at karbondioksiden som får deigen til å heve dannes i det man blander sammen røren, så det anbefales ikke å la rører med natron stå lenge før steking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg