mandag 6. februar 2017

Enkle drinker med rom

Kaffe med sitron, kanel og rom. Dette er en slags Carajillo – en drikk du kanskje har sett folk drikke i Spania, og ofte på morgenen, faktisk. Jeg har laget en versjon med kanelstang og sitronskall for ekstra smak. Hell cl mørk rom i et glass. Tilsett en stripe sitronskall (ikke få med noe av det hvite, for det er bittert).


Enkle drinker med rom

Klassiske drinker ( Rom -basert). Enkle drinker med kun to ingredienser: rom og cola. Vil du ha oppskriften på en drink laget i en fei?


Da kan du prøve klassikeren rom og Cola som er første drink ute i serien “enkle drinker med kun to ingredienser”. Gode drinker med rom enkle drinker med rom - helleskitchen. Screwdriver er fjerde drink i serien “enkle drinker med kun to ingredienser”.


Det behøver ikke alltid være så avansert. En avansert cocktail er festlig og på sin plass i festlige lag, men noen ganger skal det være helt enkelt. Nå om sommeren blir en overøst med masse fancy drinker med mer eller mindre ukjente ingredienser. I tillegg er det blitt så moderne med smakssatte brennevin og stilige likører.


Men i følge Rune Kaarbø på Bakgården Bar er det noen som går igjen og som er så enkle at selv far kan lage dem. Kjør ingrediensene i en blender for å fremprodusere en isaktig lava. Legg fruktkjøttet rundt kanten på innsiden av glasset likt et krater og fyll opp i sterk rom. Drikk med sugerør og se opp for utbrudd. Rom er kjent fra Mellom Amerika med Jamaica og Puerto Rica som store prosdusenter.


Enkle drinker med rom

Andre land er Trinida Barbados og Cuba, men rom kan og produseres andre steder i verden. Det finnes lys og mørk rom , og flere styrkegrader. Kjent er 1Rom , som er ca alkoholholdig. Hvordan servere drinker med minst mulig styr. Forfriskende drinker Fem enkle og gode drinker Ingrediensene til disse drinkene får du tak i overalt, og ikke trenger du noen spesialredskaper heller.


Her kan du få inspirasjon til å lage enkle rom drinker. Rom og cola Ingredienser: cl rom Cola Limebåt Fremgangsmåte: Bygg drinken i et Old Fashioned- glass fylt med is. Du bør også åpne deg for andre typer brennevin, feks rom og gin, som også er veldig anvendelige i enkle drinker (typen rom og cola, gin og tonic, etc.). Når du har kosa deg en stund med dette er du klar for å stige videre til drinker med flere typer brennevin, feks. Da blir det trivelig!


Cuba libre - et finere navn på rom cola. Topp med coca-cola. NO: Sommeren er ikke over ennå! Og det er tid for å eksperimentere med forfriskende oppskrifter.


Rom är inte bara världens vanligaste spritsort, den utgör också basen till några av de mest klassiska drinkarna. Man tillverkar rom antingen av jäst sockerrörssaft eller av en sirapsartad restprodukt från sockerframställning – melass. Sprittypen har sitt urspung i Västindien och de karibiska öarna. Har en flaske vodka og lurte på om noen har noen enkle oppskrifter på drinker som krever vodka.


Har funnet ut at Vodka og iste er veldig godt, men trenge noe og piffe det opp med. Her får du oppskriftene på tre enkle drinker med musserende vin. Ha i litt is og rør rundt.


Ha så i rom og fyll opp med knust is. Røres i glasset og toppes med litt soda. Denne drinken kan og serveres alkoholfri for den som ønsker det. Smaker kjempegodt med vann.


Enkle drinker med rom

Den geniale blandingen med hvit portvin blir alle begeistret for. Det er ikke lenge siden jeg skrev om portonic. Herved lanserer jeg et forslag til i samme gate.


Dersom du er så heldig å få være med en spansk familie på søndagspicnic er det stor sjanse for at du blir tilbudt den her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg