fredag 10. februar 2017

Kontakte lege ved spontanabort

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Utflod og klumper som kommer ut fra skjeden: Dette betyr sannsynligvis at du aborterer, og du bør kontakte lege. Det er mulig at du vil bli henvist til gynekolog eller sykehus for videre undersøkelser.


Ifølge Norsk gynekologisk forening anbefales det utredning ved tre eller flere spontanaborter.

Da heter det på fagspråket habituell spontanabort. Legen kan sjekke for genetiske eller strukturelle feil og for andre lidelser som øker risikoen for spontanabort. Ved høy feber bør du se til barnet ditt minst én gang i løpet av natta og observere allmenntilstanden. Dette må du ikke gjøre når du har vannkopper Observere allmenntilstanden.


Les om Spontanabort. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Spontanabort er et svangerskap som ender de første ukene av svangerskapet, eller innen fosteret veier 5gram.

Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning. Det er alltid lurt å ta kontakt med lege for å avgjøre hvilken type blødning du har. Ved blødning de siste tre månedene av svangerskapet legges den gravide inn på sykehuset. Sammendrag: Det kan bli spennende dager dette, skjønner jeg, men får du feber oppi dette å du kontakte legen din. Er graviditetstesten negativ (ikke gravid) også en uke etter forventet mens bør du også kontakte legen din om symptomene varer ved.


Er du i tvil om noe som helst skal du også kontakte legen din. Ved en pågående uunngåelig abort kommer det rikelig med friskt blod fra skjeden. Samtidig har kvinnen ofte krampeliknende smerter nederst i magen.


Rester av svangerskapet kan ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Ved komplett abort avtar ofte blødningen raskt, og kvinnen mister følelsen av å være gravid. Hvis legen din tilbyr digitale tjenester via helsenorge.


Kontakt fastlegen via helsenorge. Før oppstart eller ved videre behandling med mykofenolat vil legen snakke med deg om den økte risikoen for spontanabort og fosterskader som kan oppstå og hvordan dette kan unngås. Det vil hjelpe deg til å forstå risikoen for barnet.


Legen vil også svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Hadde en spontanabort 1.

Første dag i forrige mens var 24. Så jeg var bare 4-uker på vei. Jeg har fremdeles menslignende blødninger, ikke superkraftige men normal mens for meg. Komplett spontanabort - Mesteparten av vevet har kommet ut. Det er nå som en vanlig menstruasjonsblødning og trenger ingen behandling.


Ved inkomplett abort og missed abortion kan du behandles med tabletter. Svangerskapslengde kortere enn ni uker. Ved spontanabort som ikke kommer i gang av seg selv, gis en tablett Mifegyne. Søkeord: vaginalblødning, skjedeblødning, blødning fra skjeden, blødning Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker som kan arte seg på forskjellige måter. I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør.


Det er ikke alltid nødvendig å oppsøke lege ved spontanabort , mener gynekolog Britt Ingjerd Nesheim. Noen opplever en spontanabort veldig tidlig, som en forsinket menstruasjon,. En spontanabort minsker heller ikke muligheten til å bli gravis i fremtiden. Man sier at det er en spontanabrot om graviditeten avbrytes spontant før uke og deretter regnes det som fosterdød.


Etter utskraping eller ved spontanabort , er det normalt å blø som ved ein liten menstruasjon i nokre dagar og opp til veker. Nokon har også svake menstruasjonssmerter. De aller første tegnene på en spontanabort er nemlig svært diffuse.


Jordmor ved Miacara, Rachel Correa, bekrefter dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg