torsdag 9. februar 2017

Hva er donorbarn

Hva er donorbarn

Eggdonasjon-Sæddonasjon. Vi kan tilby en rekke komplette alternativer som passer for enhver som drømmer om barn. Når en donor ikke er en pappa, hva er en donor da? Hjemme hos oss er en donor en snill mann som har hjulpet oss slik at vi har fått barn.


Den forklaringa har holdt lenge. Først nå, som den eldste er kommet et godt stykke opp i grunnskolen, merker jeg at vi trolig nærmer oss tida da det blir behov for utdyping, sier Linda Fredriksen. Min største frykt var at Helle og hennes to mindre søsken, som også er donorbarn , skulle få vite det av andre. Det kunne for eksempel tenkes at en blodprøve på et senere tidspunkt ville avsløre det.


Og det er det nok en del donorbarn som vil gjøre. Så klart er det viktig for en del av mennesker å få vite sitt opphav av ulike grunner. Andre bryr seg kanskje ikke, eller har ikke mulighet til det. Fordi ingen, ikke en gang mor, vet hvem far er. Synes dere kan åpne for en egen side her inne for donorbarn.


Jeg har nettopp fått en sjokkernde nyhet at min far, ikke er min biologiske far. Jeg har en biofar og sikker mange biosøsken ute her i norge, og vet ikke engang hvor jeg skal starte. Det å kalle noen for donorbarn , er ikke noe annet enn hva det er. Og om du synes det er forferdelig or så er det kanskje noe i veien med dine moralske vurderinger?


Om du vil fjerne det ordet, så er løsningen å legge ned sædbankene, ikke å legge lokk på sannheten. Det samme gjelder forholdet til far. Ved å ha en donor får barnet mye blankere ark og færre forventninger og fordommer og leve opp til i forbindelse med mors inntrykk av far.


Hva er donorbarn

Så donorbarn har en klar fordel der spør du meg. Det er viktig for oss donorbarn å finne hverandre. Og har man behov for å finne donorfaren sin, bør det være en enkel og lettvint måte å gjøre det på, sier Rydeng.


All forskning viser at det er betydelig enklere for barnet å håndtere sannheten, enn å få opplevelsen av at det er et tabu å være donorbarn. For enslige og lesbiske kvinner gir det seg selv, men for heterofile par er det noe man aktivt må forholde seg til. En ting er å være ærlig overfor barnet, noe annet er hva man sier til omgivelsene. Det er noen som kaller seg donormor og det liker jeg ikke.


Og så er det noen som sier donorbarn , og det synes jeg også er veldig negativt ladet. Hva slags familie vi er ? Jeg sier at jeg er en selvvalgt enslig trebarnsmor. Og jeg er ingen donor. I dag er de stolte mammaer til Adrian, på snart to år. Ekspertene roser dem for å ville.


Vi hjelper HBTQ, enslige og heteroseksuelle med surrogati, prosess og juridikk. Den gang antok man at informasjonen ville være til skade. Når man fortsatt i dag mangler sikker kunnskap om hva som er bra eller skadelig, ønsker man å unngå slike spekulasjoner. I Storbritannia legges det dessuten stor vekt på å sette grenser for statens inngripen og dirigering av private forhold.


Som jeg allerede har skevet har jeg en zillion tanker i denne prosessen. En del av dem er av praktisk art, en mange av dem handler om etikk. Om rett og galt, etisk og uetisk. Sv: Er donorbarn mer verdt enn andre barn? Jeg tenker at dersom en som donorforeldre (foreldre til donorbarn ) som mener at en MÅ få et friskt barn,så er en kanskje ikke egnet som foreldre om dere skjønner hva jeg mener.


Uansett om det er et donorbarn eller ikke så har en ALDRI garantier for at en får et friskt barn. Hun opprettet derfor en facebookside for donorbarn og deres foreldre. I dag har hun vært i kontakt med mange andre i samme situasjon, og nærmest blitt en talsperson for denne gruppen. Metaetikk er studiet av moralske begreper, samt hvordan vi kan erkjenne og begrunne påstander om moral, og hva som er etikkens metafysiske forutsetninger.


Metaetikken er ikke selv opptatt av å anbefale hva vi bør gjøre eller hvordan vi bør leve, men er i stedet opptatt av å undersøke moralens natur. Dette illustrerer at etiske vurderinger også er noe annet enn juridiske vurderinger. Vurderinger av hva som er lønnsomt (økonomi), hva som er lov (jus) eller hva som er mest effektivt (teknikk) kan alle være relevante i en etisk vurdering. Men etikk kan ikke reduseres til noen av disse.


Poenget er å gjøre en helhetsvurdering av hva som er. En venninne av mannen er 1 ufør og er i gang med donorbarn. Denne venninnen er så ufør at hun ikke kan bo alene med barnet når det kommer pga dette.


Av alle ting så tror jeg julegaver er det minste problemet. Jeg er i ganske lignende situasjon bare det ikke var donorbarn. Jeg er alene med et barn og har lite øvrig familie. Nå er mitt barn bare år, men hittill har jeg syntes det værste desidert har vært å være alene i sorger og gleder. Nå står voksne donorbarn og banker på dørene til sykehusene for å kreve svar på hvem de stammer fra.


DONERER SÆD TIL UKJENTE: Joakim, Kim og Jacob er danske sædgivere. De har valgt å donere uten å være anonyme, noe som betyr at de kan bli oppsøkt av flere av deres ukjente donorbarn i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg