tirsdag 22. desember 2015

Herrenes tale hyllest til mannen

Herrenes tale skal være en hyllest til mannen , og den bør helst være morsom. Man kan være litt på kanten, dersom anledningen tilsier det, og man kan gjerne vitse litt om kjønnsroller og forskjeller mellom mann og kvinne. Denne talen kan brukes både som herrenes tale og som damenes tale.


I nettbutikken Munter kan du kjøpe et worddokument med talen oversatt til norsk. Dermed blir det lettere for deg å holde denne talen , evt.

En morsom historie vil alltid gjøre lykke, men ikke la den være for lang. Inntil timer daglig, dager i uken, fra gutten er år til han blir år, blir han oppdratt av en barnehageinstitusjon med kvinnelig barnehagepersonell. Deretter blir han undervist og oppdratt i en offentlig skole – i år – med kvinnelige lærere frem til han blir år. Menns seksuelle forhold til kvinner kan i stor grad speiles i denne talen til dere.


Det skal være en innledning, et innhold og en avslutning. Innholdet kan variere kvalitetsmessig og i varighet, men det hele skal avsluttes i en hyllest til mannen. Og den som holder talen ender opp med en stor hyllest til sin mann eller kone som de andre kanskje aldri har møtt eller vet noe om, og så er ikke mannen eller kona der engang.


I dagens samfunn er det ikke lenger slik, det fødes flere kvinner enn menn på verdensbasis og det er jobber til de fleste så at dere ikke tar livet av hverandre når dere slåss nå til dags er til kvinnens fordel.

Som taler av herrenes tale i dag kommer jeg ikke utenom å sammenlikne dere menn med noe, og når jeg satt og skulle komponere. Den som skal holde tale til mennene i forsamlingen bør uansett føle for å trylle frem de aller beste egenskapene hos disse herrene, gjerne på en mest mulig festlig og engasjerende måte, ( mannen blir i taler for eksempel ofte sammmenlignet med de forskjellige utgavene av sjokolade, biler, båt, vin, sammenligning med møbler, hus m.m.). Da jeg synes det er vanskelig å finne gode idéer til slike taler , velger jeg å dele mine med dere.


Den jeg skal holde i morgen, kommer ikke før jeg har gjort det. Hva snakker man om i herrenes tale ? For å orientere meg litt om hva mannen egentlig vil høre om, har jeg forhørt meg litt med mennene på jobben. Hverken humoristisk eller ironisk. Man vet aldri hvem man treffer et sårt punkt hos.


Så det vil utelukkende bli generelt og positivt Talens innhold er i utgangspunktet ment å være det stikk motsatte, kvinnenes hyllest til mannen. De er flinke, enkle og kan mye som. Overrasket, beæret og pissred svarte jeg ja. Nå har er det ingen som ber meg om å holde herrenes tale , men jeg griper ordet av egen fri vilje, og jeg har ikke en gang drukket meg til mot.


Kjære alle vakre menn. Jeg har fått æren av å holde herrenes tale her på sommerfesten i kveld. Og det ser jeg faktisk på som en veldig stor ære!


Og jeg velger dermed å tro at det ikke er ironisk ment at de spurte hun som har vært singel de siste sju åra, men at de faktisk tror at jeg kan noe som helst om menn.

For jeg vet ikke om jeg kan så spesielt mye om. Du har fått i oppdrag å skrive herrenes tale , men du er usikker på hva du skal skrive, og derfor er du nå her. Vi skal gi deg noen nyttige tips om hva som bør være med i herrenes tale.


Da jeg fikk spørsmål om å holde herrenes tale her i kveld fikk jeg først totalt angst. Det minner meg om historien om mannen som var til sjøs. Det vil si, han var jo ikke alltid til sjøs.


Og dere vet hvordan det kan være når mannen kommer utsultet hjem etter en tur på noen timer, dager, uker eller måneder…? En skikkelig hyllest til damene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg