torsdag 27. august 2015

Bakt potet type

Finn laveste nettpris her. Kokt potet , bakt potet , potetmos eller pommes frites: Bruker du feil potet kan resultatet bli noe helt annet enn du ønsker. Se hvilken potet du bør bruke når - Dagbladet Vi bryr oss om ditt. Bakt potet er en norsk gatemat-klassiker.


Her er tips til hvordan du får perfekt bakt potet , pluss tre typer fyll.

Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.


Du kan jo velge de som selges spesielt som bakepotet, men de pleier å være veldig dyre. Så hvis du vil ha et billigere alternativ bør du velge melne poteter som pimpernell og kerrs pink. En bakt potet kan serveres med all slags fyll.

Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid. Bakte poteter er snaddermat, enten som tilbehør eller alene. Enkelt å lage er det også. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer.


Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. I dag finnes det flerfoldige ulike typer , og noen av sortene dyrkes bare i Norge. Det er ikke vanskelig å koke, steke eller bake poteter – og med de rette triksene i ermet får du et vellykket og smakfullt resultat! Poteten er blitt foredlet til ulike sorter, og finnes i mange former, farger og konsistenser.


Man kan få poteter som har brunt, gult, rødt og lilla skall, og som har samme farge, eller er hvite, inni. Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer. Jeg spiser for lite bakt potet. Og fryktelig enkelt! Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie.


Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene.

Her kan du finne oppskrift etter ulike kriterier som vanskelighetsgra opprinnelseslan karakteristika og type måltid. Til bakt potet hører altså kryddersmør, mais, dressing, smårettbacon og revet ost. Alternativt kan man bestille rømme og skinke. Denne er med stekt sopp og crème fraîche, servert med avocadosalsa ved siden.


Kan lages i ovnen eller på grillen. Prøv denne smakfulle oppskriften eller en av våre mange andre vegan- og vegetaroppskrifter. Her har vi toppet de bakte potetene med bacon, sopp og crème fraîche.


For det meste spiser vi den som tilbehør til middagsretter, for man kan liksom ikke bli lei av den ettersom man kan tilberede den på så mange forskjellig måter ut fra hva man ellers skal spise. Det finnes så mange forskjellige måter å tilberede den på. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt.


Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. En litt drøy påstan jeg innrømmer det. Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter, og ting som kan synes som unødvendige detaljer er angivelig forskjellen på helt vanlig ovnsbakte poteter og verdens beste ovnsbakte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg