onsdag 19. august 2015

Oppvaskmaskin pumpe stopper ikke

Se alle tilbud og kjøp nå! Hos Elkjøp kan du bestille på nett og hente dine produkter i nærmeste butikk! Se ukens kampanjeprodukter her. Oppvaskmaskinen surkler og virker som den forsøker å pumpe ut siste rest av vann.


Den piper og jeg skrur den av, men pumpen fortsetter å gå.

Jeg måtte ta sikringen for å stoppe pumpen. Kobler inn sikringen igjen etter minutter og pumpen starter igjen og stopper ikke. Kan hende føleren ikke klare å registrere at den er ferdig.


Sannsynligvis så er føleren i pumpen. Den kan også ha en egen som ikke sitter inni pumpa. Om den er defekt så vet jo ikke maskinen om den er tømt eller ikke å vil nok surre å gå etter endt vask.


Ville prøvd å lokalisere feilen rundt den, en sånn pumpe er ikke dyr. Har tatt ut filter og ser det er litt vann nedi kammeret.

Startet dagen med å rense den år gamle oppvaskmaskinen da armene ikke snurret rundt. Etter å ha fulgt bruksanvisningen satte jeg igang maskinen for å sjekke om alt var ok. Du finner pumpen i bunnen af oppvaskmaskinen oppvaskmaskinen. Litt grinete nå på en søndag.


Kontroller også, at avløpspumpen kjører som den skal. Undersøk om pumpevingen kan snurre rundt, men vær oppmerksom på at nyere typer avløpspumper kan snurrer rundt når det ikke er belastning på og så snart de skal pumpe ut vann så stopper de. Siemens oppvaskmaskin stopper etter min - Hus. I den forbindelse tok oppvaskmaskinen inn vann, feil vei. Men nå, nå vil den bare pumpe ut og ikke ta inn vann, på alle program, hele tiden, lenge etter den er tom.


Deretter kan du fjerne slangen fra maskinen og skylle gjennom den med vann for å se at de ikke sitter noe blokkasje inne i slangen. Hadde noget dårlig fart i avløpet her i dag, dvs full stopp. Den funka da, for den klarte selv å bli enda fullere av vann når jeg satte den på. Helt til den skal tørke.


En ting er at oppvaskmaskinen ikke starter, en annen er om den stopper og starter flere ganger under bruk. Dette er helt normalt, og gjøres for å gi det beste vaskeresultatet og spare energi. Heldigvis har nye oppvaskmaskiner en funksjon som stenger døren dersom maskinen ikke klarer å pumpe ut vannet.

En Whirlpool oppvaskmaskin som ikke slutte å kjøre presenterer en myriade av problemer. Hvis vannstanden overstiger apparatets kapasitet , vil det flomme over og forårsake vannskader til de omkringliggende områdene. I tillegg vil unormal bruk av oppvaskmaskinen for tidlig oppbrukt komponentene. Vasket en hettegenser og når programmet var ferdig var den dryppende våt.


Dette skjedde sist når jeg vasket ei badematte også. Da satte jeg på programmet som heter spin og etter min var den så og si tørr. Gjorde det samme med denne hettegenseren men nå er problemet at programmet aldri bli ferd. Jeg tror ikke mange gjør det, men det anbefales å rense vaskemaskinens lofilter cirka en gang i måneden, da det kan samle seg en god del lo og fremmedelementer der. Dersom lofilteret ikke renses jevnlig kan maskinen får problemer med å pumpe ut alt vannet etter vask, og klærne kan være dryppende våte når programmet er ferdig.


HUSK altid å dra ut stikket av kontakten før du begynner reparasjon - dra i stikket og ikke i ledningen. Besøk hjemmesiden vår for flere opplysninger om oppvaskmaskin feilsøk, vedlikehold m. Powerknappen blinker ganger og så vil den ikke mer. Hvis jeg holder inne knappen i 2-sekunder starter den igjen, men den stopper etter noen få minutter.


Jeg har prøvd å finne ut hva denne feilkoden er, men har bare funnet ut hva og blink betyr. Sådan gør du hvis din vaskemaskine vil ikke pumpe ud. Hvis din vaskemaskine stopper i programmet og der er vand tilbage i maskinen tyder det på at der er noget der blokere afløbspumpen.


For at komme ned til pumpe skal du tømme vandet ud manuelt. Dette gøres ved enten at bruge tømmeslangen (hvis maskinen er udstyret med en). Skjønte monteringsmåten i forkant. Nå er det ikke noen stor krise, men vil da bli synlig skruefeste til venstre på maskinen og til høyre er det på stammen montert en dør så vi får se om det er plass til den skruen.


Feilrettings-guide. Mange feil som kan oppstå i daglig drift, kan lett utbedres av deg selv. I Mieles feilrettings-guide kan du finne mulige årsaker til feilsituasjoner og informasjon om hvordan dette enkelt kan løses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg