onsdag 5. august 2015

Sove på magen amming

På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen. Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen, falt forekomsten av krybbedød dramatisk. Så følges det opp basert på resultatet til uka. Puppene er ikke ømme lenger, så jeg er spent på om det er forstadiet til en SA eller bare tilfeldig. Babyer kan helt fint ligge på magen i våken tilstan men skal aldri legges til å sove på magen.


Babyer som sover på magen har langt større sjanse for krybbedød. Selvsagt er det greit å sove på magen på pappas bryst. Det er på natten og ved lengre dupper der man ikke er hos babyen jevnlig at babyen ikke skal sove på magen. Det er også greit hvis babyen ligger på magen på gulvet og så sovner. Men ikke i vogna og i senga.


Har fått en del vondt nå. Gi det litt ti så er jeg helt sikker på at du ikke vil ha noen problemer med å ligge på magen. Det er år siden jeg tok silikon, og i begynnelsen så kunne jeg ikke ligge på magen , men nå har jeg absolutt ingen problem med det.


Spørsmål: Jeg er gravid i uke 25. Svar: I utgangspunktet er det ikke farlig å sove på magen hvis ikke det er vondt eller ubehagelig for deg. Etter hvert som magen vokser opplever de fleste gravide at det blir ubehagelig. Det er ikke trygt å la spedbarnet sove i mageleie på mors (eller fars) bryst mens hun (han) sover.


Den økte risikoen for krybbedød som oppstår når spedbarn sover på magen , gjelder også i denne situasjonen. Amming virker søvndyssende for den som ammer – og du risikerer derfor å sovne på en måte som ikke er trygg for barnet, og som øker risikoen for krybbedød mye mer enn trygg samsoving i en seng. De aller fleste ender med å sovne sammen med barnet, på ett eller annet tidspunkt, uansett om det er planlagt eller ikke. Nå har forskere funnet ut mer av hvorfor spedbarn ikke bør sove på magen. Gutten vår har plutselig begynt å foretrekke å sove på magen.


Sove på magen amming

Han er snart mnd. Jeg liker liksom ikke helt det jeg da. Kan spedbarnet sove på mors bryst mens mor sover ? Se også: Legg barnet til å sove på ryggen fra fødselen av. Jeg har prøvd å ligge på ryggen men da får jeg ikke sovet.


I tillegg har jeg veldig vonde bryster. Det stikker i dem er det vanlig. Håper at noen kan svare på spørsmålene mine. Naturligvis, for å gå på det er ikke mulig.


Forresten, ikke bare på magen , men også på ryggen med en runde, er imponerende størrelse magen sove ubehagelig. Ki som er i mors liv, har vokst såkvinne, liggende på magen eller ryggen, vil utsette frukten av enorm innsats. Nattamming er bra for melkeproduksjonen, og det er ofte en enkel måte å få barnet til å sove videre på. At barnet lettere sovner etter amming er en naturlig konsekvens av både selve sugingen og innholdet i morsmelken: Når barnet suger frigis hormonet kolecystokinin, som virker søvndyssende, både for mor og barn (3). Snorkere som ofte sover på magen , bør bruke en tynn pute eller ingen pute i det hele tatt.


Vi er forskjellige - Disse rådene er svært kategoriske, og gjelder slett ikke alle av oss. Gi barnet tid til å bli vant til det nye rommet. La for eksempel babyen sove på det nye rommet en eller to ganger på dagen før dere prøver nattesoving på eget rom, sier forfatter og barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen. Les hennes tips til hvordan babyen kan få en trygg og god overgang til å sove på eget rom. Sove på foreldrenes soverom eller eget rom?


En del foreldre syns det er greit å ha barnet i egen seng, men på foreldrenes rom den første tiden. De vil da lettere høre om barnet har behov for noe på natten og barnet er lettere tilgjengelig for amming. Foreldrene sier at de slapper av og sover bedre på dette viset. Men är du generellt frisk och sund och känner dig utvilad och smärtfri när du vaknar, är det inga problem med att sova på magen.


Men det kan vara en bra idé att stötta rygg och ryggrad genom att placera en kudde eller en ihoprullad handduk precis under magen vid höften. På det viset ser du till att ryggen inte böjer sig och.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg