fredag 21. august 2015

Vann diett

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Dersom dette er årsaken til din væskeansamling, vil det ta noe lengre tid å miste det overskytende vannet.


For høyt saltinntak - Den viktigste faktoren som bestemmer hvor mye overflødig vann friske personer har i kroppen, er saltinntaket, sier Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Noen ganger trenger ikke kroppen mat, så det kan være nok med et glass vann eller mineralvann.

Mange faster rundt om i verden - Rundt om i verden faster mennesker som en del av en diett eller kanskje på grunn av religiøse overbevisninger. Det er ingen god idé å prøve ut en slik diett. Dette vil gi mange uheldige og alvorlige konsekvenser som jeg vil fortelle om her: Sult påvirker kroppen negativt på flere områder. Dette er en ganske rigid diett og er kun basert påat hele dag folk vil være på vannet alene. Eddik og vann kan være viktige deler av et vekttap diett , men de bør ikke være din eneste kilde til næring i lenger enn en dag eller to.


Enhver diett som anbefaler deg å raske, å spise bare en mat eller å kutte ut hele matgruppen, regnes som en fad diett og ikke en sunn måte å miste vekt på og holde den av. Før kostholdet legges om, må man ta blodprøver, og etter en stund med ny diett må det tas nye tester. Det kan nemlig hende at for eksempel kolesterolet skyter i været av den nye kostholdet.

Og føler man seg slapp over tid på lavkarbo, ser jeg virkelig ingen grunn til å pine seg gjennom det, sier han. Bland vann og havregryn i en kjele. Rør til det koker opp.


Laget med vann gir oppskriften 1kcal og med skummet melk gir den 2kalorier. Dietten inneholder både fett, karbohydrater og proteiner, så det er ikke en lavkarbo- diett. Likevel er det svært lite fett i dietten og ikke tilstrekkelig med karbohydrater. Ifølge Ulrika Davidsson er det både lettere å komme i gang med 5:2-dietten og å få fettforbrenningen skikkelig i gang, hvis du gjennomfører fire dager på flytende føde først. Da inntar du kun vann , mineralvann, kaffe, te og gjerne en porsjon misosuppe (fås kjøpt i innvandrer- og helsekostbutikker) daglig.


Til frokost spiser du 2gram med oppskåret frukt, et beger lettyoghurt, to spiseskjeer hvetekli eller havre, fem spiseskjeer hvetekorn og en kopp grønn te uten sukker. Mellommåltidet er 2gram frisk frukt eller gram nøtter og to glass vann. De to store arteriene i nakken, som forsyner hodet og nakken med blo er clavicle arterien (subclavian arterie) og carotis arterien (vanlig carotis arterie).


Alle tabellverdier gjelder 1g spiselig matvare. Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer. En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.


Når det er snakk om keto- diett skal du ikke være redd for å spise fett. Fett er hovednæringskilden i keto-dietten.

Rikelig med vann sørger for å holde kroppen hydrert, men også å opprettholde en metthetsfølelse. Til sammenligning består en avocado av prosent vann , og poteter av prosent vann. Vann utgjør basis i blodet, fordøyelsessafter, svette, og det oppbevares i muskler, fett og bein.


Blant annet regulerer vann kroppstemperaturen gjennom svetting, det smører leddene, bidrar til bedre fordøyelse, og det frakter næring og oksygen til cellene. Her kan du spise vanlig mat, som frukt og grønt,. Hvor dehydrert man er kan vurderes på flere måter, men ved å observere utseendet av urinen kan man enkelt få et inntrykk. Ved normal hydrering skal urinen være nærmest fargeløs eller lett gulfarget, og man later vannet hver 3. Ved mørk urin eller sjelden vannlating, bør man som en regel prøve få i seg mer væske. Du må drikke mye (og mer) vann.


En flott bivirkning av lavkarbo er at kroppen din ikke trenger å oppbevare overflødig vann på same måte som den er vant til – men dette betyr også at du kan ende opp med å føle deg litt dehydrert hvis du ikke drikker nok vann til å erstatte det som ble tapt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg