onsdag 26. august 2015

Hvordan måle temperatur i munnen

Presise og raske termometer for måling av feber. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online. Når vi blir syke er det fort gjort å få feber, og da er det greit å måle med et termometer for å se hvordan vi ligger an.


Her får du råd og tips for hvordan du enklest måler temperaturen til deg og dine.

Temperaturmåling i øret er rask å utføre (tar noen sekunder), hygienisk og pasientvennlig. Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Målt i munnen regner man feber fra cirka 3grader, står det på nettsidene til Legevakten. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38°C i endetarmen.


Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge 4°C under endetarmstemperaturen, og målt i armhulen vanligvis 6°C under, ifølge. Når vi måler temperaturen i øret, kan den ligge litt under temperaturen målt rektalt. Måling i munnhulen (oral måling) Å måle temperaturen i munnen kan være nødvendig i enkelte situasjoner, men det er ikke anbefalt, særlig ikke på barn. Lurer på hvordan dere måler temperaturen på pasientene deres?


Jeg har ulik erfaring: Ved bruk av orale temperaturmålere ble det usikkert resultat, vanskelig å plassere tempen riktig og ikke alltid lett å få pasienten til å lukke munnen skikkelig.

Heller ikke alltid godt å vite om pasienten hadde. Vurder en annen ganske vennlig alternativ. Ideal - hvis barnet vil puste nese, ikke munnen.


Det er også nødvendig å trekke ut termometeret etter pipetonen høres. Pass på at barnet ikke er hovering, ellers kan det skade munnslimhinnen selv. Termometeret kan brukes både i munnen , rektalt eller under armhulen. Det er bare å slå på termometeret og plassere det på ønsket sted.


Resultatet kommer opp på skjermen etter få sekunder, men det anbefales å la termometeret måle i sekunder får å sikre korrekt resultat. Dette gjelder særlig ved bruk i armhulen. Bør man ikke måle et konstant ste som feks inni munnen eller under armen? Tenkte jeg skulle høre nå, for jeg er ikke helt i form, hadde frysninger og hodepine i går kvel Da hadde jeg når jeg målte inn i munnen (holder måleren utenfor, men peker inn), men i panna.


Følte at jeg hadde litt feber. Måling i munnen viser ca 5° C for lite, så man må legge en halv grad til måleresultatet. En målt temperatur på for eksempel 35° C betyr det at den reelle kroppstemperaturen ligger på rundt 30° C, det vil si at barnet har feber. Normal temperatur er ca. Lav kroppstemperatur, kalles hypotermi på det medisinske fagspråket.


Kroppstemperatur er en måte å måle kroppens evne til å lage og til å bli kvitt varme. Kroppen er veldig god på å holde temperaturen i et trygt område, selv når temperaturen utenfor kroppen endres mye.

Du må bruke et termometer med desimaler, som du måler med i munnen , vagina, eller anus. Velg en, og hold deg til den) Det er ikke nøyaktig nok å måle under armen! Dersom du måler i munnen , er det også viktig at du måler på samme sted (langt under tungen) hver gang. Per-Ole har sendt e-post til yr-meteorologene og lurer på hvordan temperaturen måles og om den oppgitte tempraturen er målt i skyggen eller i sola.


Hvordan måle kroppstemperaturen til et barn Å måle temperaturen i munnen For å måle kroppstemperaturen oralt, bør være tre til fem minutter for å holde termometeret i munnen , under tungen. Du kan også bruke en spesiell barne termometre gjort en dummy. Den basale temperaturen til en kvinne kan måles på tre forskjellige måter å velge melloi munnen , i skjeden eller i endetarmen.


Samtidig er valg av termometer ubetydelig - både et klassisk kvikksølvtermometer og et supernova elektronisk termometer kan brukes til å måle temperaturindikatorer. Vet at det ikke anbefales å måle feber i munn , grunnet hygiene, men når du likevel trosser grensene, har du da feber over 3eller over 37? Skal du legge til noe, eller er det bare under armene det skal legges til 5? Mål heller temperaturen på hodeputa enn i munnen. Det gir like nyttig informasjon og er mindre ubehagelig. Ved verk i kroppen, smerter eller dårlig allmenntilstand kan du ta febernedsettende ved lavere temperatur.


Førstevalget ved feber til både voksne og barn er reseptfrie legemidler som inneholder paracetamol. Denne temperaturen ligger vanligvis i gjennomsnitt på 3°C og varier gjennom dagen slik at laveste temperatur måles om morgenen og høyeste temperatur måles om kvelden. C om morgenen og 3°C om kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg