torsdag 6. august 2015

Alkohol gravid forskning

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Mange gravide bekymrer seg over alkoholen de drakk før de oppdaget at de var gravide. En undersøkelse gjort for Helsedirektoratet blant 4norske kvinner tydet på at dette gjelder omtrent én av tre.

Blant de som bekymret seg var det mange som bare hadde drukket litt alkohol. Pass på alkohol , tross ny forskning Litt alkohol under graviditeten skader ikke barnet, ifølge ny dansk forskning. Men det er bare delvis sant, påpeker en annen forsker.


Graviditeten er en svært sårbar periode for kvinnen. Visst skal vi gi skikkelig informasjon om alkohol , men alle vet at ett glass er helt ufarlig. Nyt sjampanjeglasset!


Jeg vet ikke om noen som kan mye om dette feltet som ville tørre å gi samme råd til gravide som Per Fugelli, kommenterer Alvik.

Trygt med alkohol i mat når du er gravid. Når det gjelder alkohol i mat, er det lite å bekymre seg for i graviditeten. I vinbaserte sauser og gryter fordamper alkoholen når maten koker, og gravide kan trygt spise slike retter.


I desserter og sjokolader er alkoholen ikke kokt bort, men mengden er så liten at Virtanen mener det ikke er noe. Vi anbefaler derfor alle gravide å følge norske retningslinjer som anbefaler total avholdenhet under svangerskapet, sier Nordeng fra Folkehelseinstituttet, som er hovedansvarlig for studien. Norge følger på andreplass med prosent. Blant kvinner tronet også Danmark øverst, med prosent, og Norge tar igjen andreplassen med prosent. Menn drikker mindre når kjæresten blir gravid.


De aller fleste kvinner slutter å drikke når de blir gravide. Men også menn tar det roligere med alkoholen når et barn er på vei. Sjansene for å bli gravid øker hvis du ikke drikker alkohol , fordi alkoholen reduserer fruktbarheten. Det finnes forskning som viser at selv én alkoholenhet daglig kan nedsette fruktbarheten både hos kvinner og menn. De første tolv ukene er en viktig fase når barnets organer dannes.


Selv små mengder alkohol påvirker barnets søvn på en negativ måte og kan forstyrre ammingen, sier Øien. Hun påpeker at det finnes få gode studier av hvordan alkohol påvirker spedbarns utvikling. Av etiske årsaker kan man ikke gjøre kontrollerte studier på dette, sier Øien.

Rask og trygg leveranse. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Det er gledelig at holdningen blant gravide har endret seg de siste fem–ti årene. Det er nå vanligere for gravide å takke nei til alkohol , sier Guldvog til Dagens Medisin.


Må jeg drikke alkohol , når jeg er gravid ? Hvis du er gravid , og du er forvirret over, hvor meget eller lidt alkohol , du må få, når du er gravid , så er du absolut ikke alene. Selv om der er masser af undersøgelser, så er rådene stadig skiftende. Dog er Sundhedsstyrelsens råd klart: Undgå alkohol hvis du er gravid.


Alkoholeksponering under svangerskapet kan føre til en rekke negative skader for barnet, skader som varer livet ut. Det finnes ingen forskning som setter klare grenser for hvor lite alkohol som kan skade fosteret. Helsemyndighetene oppfordrer derfor gravide til å avstå fullstendig fra alkohol i svangerskapet. Jeg drakk alkohol tidlig i svangerskapet før jeg visste at jeg var gravid. Dette skjedde ved to anledninger ( 30-årsdag og mitt eget bryllup).


Nå er jeg kjempebekymret for at det kan ha gjort skade. Jeg er veldig ansvarlig og ville aldri rørt alkohol om jeg visste at jeg var gravid ! Det er derfor viktig å opplyse om totalavhold av alkohol i et svangerskap, en vet ikke laveste skadelighetsdose og ulike fostre har forskjellig toleransegrense. Amfetamin Brukes ofte sammen med alkohol og beroligende medikamenter. Forskning har tidligere antydet at du kan få mer melk av å drikke alkohol når du ammer, men senere studier har vist at alkohol påvirker - og hemmer - utdrivning av melk fra brystene.


Dermed vil resultatet på sikt (altså ved et jevnlig alkoholinntak), bli at barnet får i seg mindre næring. Som jordmor i Sandnessjøen møter hun flere gravide og har merket seg at holdningen til alkohol er endret. Gravide er mer opptatt av at alkohol under svangerskapet er skadelig, sier hun og trekker frem tall fra Helsedirektoratets undersøkelse som viser at prosent av de gravide i dag synes det er greit med et glass vin til maten, mens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg