fredag 7. august 2015

Alkoholisme test

Sliter du eller noen du kjenner med alkoholisme? Finn svar på dine spørsmål her. Denne testen kan være en hjelp til å kartlegge ditt eget alkoholforbruk. Befinner du deg i faresonen?


Vær imidlertid klar over at det i ettertid kan være vanskelig å huske hvor mye du faktisk drikker. Det er vanlig å tro at vi har et lavere alkoholforbruk enn det vi egentlig har.

Den er laget for at helsearbeidere skal kunne kartlegge alkoholisme , eller fare for alkoholproblemer, men vil kunne gi deg et signal om hvorvidt du drikker for mye alkohol eller ikke. Læs mere om testen her. Ovenstående alkoholtest kan også være et godt værktøj til at tage den svære samtale, hvis du er pårørende til en person med et alkoholmisbrug. Du kan downloade eller udskrive testen “ Test om du har et alkoholproblem” og bruge den som samtaleværktøj.


Drikker jeg for mye? Prøv den interaktive alkoholtesten. Det kan være vanskelig å bedømme om man drikker for mye. Test deg selv: Har du et alkoholproblem?

Flere måter å avdekke alkoholmisbruk. Klinikkdirektør i Stiftelsen Bergensklinikkene, Kari Lossius, forteller at det er flere måter du kan avdekke at du har et alkoholproblem på. En av de første varsellampene bør lyse dersom du drikker når ingen andre drikker.


Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske voksne, men ikke drikk for helsas skyld. Behandling alkoholproblemer, pillemisbruk, utbrenthet, rusmisbruk på Kildevangen. Individuell terapi. Privat, liten klinikk med full anonymitet.


Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Hva er alkoholisme ? Diagnosen stilles oftere på grunnlag av atferd og nedsatt funksjon i dagliglivet, enn på grunnlag av spesifikke medisinske symptomer. Her kan du teste deg selv. Alkoholisme er en sykdom. Moderne mann skiller seg ganske ofte til denne metoden for å løse nye psykologiske problemer, som for eksempel å drikke alkohol.


Fordi alkohol hjelper midlertidig å avlaste følelsesmessig og fysisk stress, kan å drikke alkohol være den vanlige måten å avlaste det stresset som våre liv er så rike på. Erkendelsen af, at man har et alkoholproblem, er det største problem. Kun af de personer der modtager behandling for et for stort alkoholforbrug, kan sammenlignes med bumsen på gaden.


Det har vist seg at mange har endret alkoholvanene etter å ha sett resultatene av en slik test.

Spesielt hvis du passer på å gjenta testen med jevne mellomrom, vil du kunne få et mer bevisst forhold til ditt alkoholforbruk. Aasland i Statens edruskapsdirektorat. De to siste tilstandene kan diagnostiseres i henhold til diagnosesystemene ICD-og DSM-IV.


Risikofylt storkonsum kan oppdages for eksempel ved hjelp av diagnoseverktøyet Alcohol Use Disorders Identification Test (AUDIT), som er et internasjonalt validert spørreskjema. Når du drikker flere ganger i uka og har mye fokus på å skaffe drikkevarer og planlegge drikkingen, bør varsellampene lyse, sier psykiater Hiep Tran. Testen er utarbeidet av overlege Olaf G. Det er ikke fastsatt noen internasjonal enighet om grenseverdier (antall enheter per dag eller per uke) for når man går over i risikofylt bruk, men mange land har restriktive anbefalinger for å minimere risiko og tydeliggjøre helserisikoen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg