fredag 14. august 2015

Forskjell på linoleum og vinyl

Get Vinyl Linoleum. Søk Linoleumsgulv Maxbo. Vi har komplette systemer for gulv. Sjekk oss ut i dag! En av Norges største CD-samlinger på nett. Opptil på all CD og musikk!

Med riktig stell, vil linoleum siste til år, der vinyl vil vare bare år. Vinyl er et syntetisk produkt laget av petroleum-baserte materialer. Dens levetid er avhengig av regelmessig oppmerksomhet. Begge gulvtypene er myke, men linoleum er noe hardere enn vinyl. Vinylgulv tåler flekker og fukt bedre enn linoleumsgulv.


Hvis linoleumen har fått trykket mønster på seg ligger dette som et overflatelag. Selve linoleumsmassen er homogen, og det betyr at ensfarget linoleum kan slipes. Til fordel for både miljøet og inneklimaet.

Linoleum fås som fliser eller banebelegg i tykkelse 2-mm. Det er enkelt å montere og fås i et utall av farger og mønstre. Fordi vinylbelegg er vanntett og lett å renholde, er de også svært godt egnet til baderom, rengjøringsrom, storkjøkken, laboratorier og lignende. Vinyl som gulvbelegg forbinder mange først og fremst med badegulv, kjøkken og andre områder som er utsatt for mye vannsøl og slitasje. Sammen med linoleum har vinyl dominert svært mange offentlige bygninger, av praktiske og økonomiske årsaker.


Men vinyl kommer ikke bare som selvklebende fliser eller på store ruller som må legges av. På 70-tallet var linoleum på gulvet like naturlig som oransje gardiner, brune møbler keramikk i hyllene. Senere fikk gulvbelegget en duft av institusjon over seg, og mange valgte vinyl , laminat eller parkett i stedet.


Nå er linoleum på vei inn i de norske hjem igjen, viser statistikk fra Prognosesenteret og etterspørselen hos forhandlerne. DESIGN Designen på laminatgulv og vinylgulv er en detaljert beskrivelse av de ulike materialene. Husarrest er selskap med to herrer i sin beste trassalder som lurer på hvorfor verden aldri er slik som de vil ha den.


Yan Friis og Finn Bjelke, godt hjulpet av Arne Hjeltnes, undrer seg altså over det aller meste hver tirsdag på Radio Vinyl fra kl. Velkommen - og vel så det. Det første som gjør vinyl og linoleum forskjellig er deres sammensetning.


We’re having the flooring in our laundry room replaced and I just came across your article. My husband remembers his parents having it in their laundry room without any problems but the flooring company guy who was just here recommended sheet vinyl and said marmoleum wouldn’t be water-resistant enough. Vinyl er dessuten mye billigere, og svært ofte av mye dårligere kvalitet enn linoleum.

Vinyl er laget av plast, og er således et mye nyere materiale. Selv om det står at det er linoleum i takstpapirene, kan det allikevel være vinylbelegg det dreier seg om. Ofte brukes ordet linoleum feilaktig som en fellesbenevnelse på linoleum og vinyl.


Vinyl gulvbelegg består av en myk bakside og en hard og slitesterk vinyl overflate. Vinylbelegget tåler godt vann på overflaten og finnes i et stort antall mønstre. Vi i Teppeabo mener dette belegget er et bedre alternativ enn laminat. En vinyl forbindelse er en organisk forbindelse som inneholder en vinylgruppe (også kalt etenyl), −C H =CH 2. Disse er derivater av eten, CH =CH hvor et hydrogen er byttet ut med et annet atom eller gruppe.


Vinylgruppen er den del av allylgruppen og er også en del av alle acrylater. Mange alkener inneholder en vinylgruppe. Noen ganger har den gamle linoleumen ha fått hard medfart. Veldig mye arbei men se her hvordan det ble! Folk blander linoleum og vinyl , men linoleum er et miljøvennlig.


Bruk en tørrmopp mot støv og en klut fuktet i nøytralt såpevann på eventuelle flekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg