fredag 28. august 2015

Skinkestek 125 grader

Skinkestek 125 grader

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter. Finn laveste nettpris her.


Legg steken i en ildfast form (hvis steken har svor lar du denne vende opp). Gni godt inn med pepper og salt på alle sider, og stikk et steketermometer i den tykkes delen av steken. Kutt en gulrot i tykke skiver.


Sett steken i forvarmet ovn ved 1grader. La steken hvile minst minutter før du skjærer i den. Steken kan du godt lage 2-dager før du skal bruke den til koldtbordet. Skjær steken i tynne skiver. Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon.


Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Ta av strømpen på skinkesteken.


Bruk en skarp kniv og rut svoren. Rut svoren i skrå ruter med en skarp kniv. Gni steke inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen. Surret svinestek uten svor stekes i ovn på 1°C.


Skinkestek 125 grader

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Fyll på med kokende vann i langpannen da noe vil fordampe under stekingen. Fett og kraft fra steken drypper ned i ovnsformen og skal danne grunnlaget for sjysausen.


Når steketermometeret nærmer seg grader , tas steken ut og legges til hvile. Temperaturen vil stige til ca. Skru temperaturen ned til 1grader og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser grader i kjernetemperatur, dette tar - timer avhengig av stekens størrelse. Tradisjonen tro serveres svinestek som oftest med saus og poteter, men du kan i grunnen ha alt mulig av tilbehør.


Skinkestek 125 grader

Bli inspirert av det asiatiske kjøkkenet, eller bruk masse gode rotgrønnsaker, forskjellige rotmoser, appelsinkokte gulrøtter, sennep og honning, fiken og mandler, sier Teigen begeistret. Dampes med svoren ned i en langpanne med vann og folie over. Jeg skal lage skinkestek til middag i morgen, og dette er noe jeg ikke har laget før.


Mer plass, lunt miljø, mer lek. Hvor lang steketid må jeg beregne på en surret skinkestek på kg? Og hvor mange grader må jeg steke på? Jeg har skjønt at jeg skal steke til steketermometeret viser ca grader , men det er det jeg kan. En rett som i seg selv er verd en feiring – og hva passer vel bedre en høstgrå ettermiddag i oktober?


Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. I ovn ved 225° i minutter, 1° i ca. Spennende tilbehør.


Legg det i kjøleskap med svoren ned i minst ett døgn. Sett et steketermometer i det tykkeste på steken, men ikke mot ben. Ha til middag, for skulle i utgangspunktet slutte litt tidligere på jobb i morra. Hell dl vann i langpannen og legg i steken med svoren ned. Men det blir det ikke noe av allikevel.


Så jeg tenkte at det kanskje gikk an å langtidssteke den i ovnen, mens jeg er på jobb? Noen som har gjort det fø. Skru opp temperaturen til 2grader. Vent til ovnen har nådd 2grader og sett steken inn igjen.


Nå skal den stå frem til svoren er ordentlig sprø, og steketermometeret viser grader. Prøv å ikke la kjernetemperaturen stige mer enn til grader , da steken fort kan bli tørr om den steker for lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg